Celtic-legende slakter Hareides Malmö: – Pinlig og patetisk!

– Åge Hareide liker å provosere, mener Chris Sutton.

Her har Jo Inge Berget akkurat scoret Malmös uhyre viktige 2-3-mål. Chris Sutton (innfelt) reagerer på svenskenes "thrash talk" etter kampen.  Foto: Digitalsport

fotball

Jo Inge Berget gjorde sitt til at det fortsatt er meget høyt spenningsnivå før returoppgjøret i playoffkampen til Europa League.

Den norske angrepsspilleren scoret to mål og sørget med det for at den norske trenerduellen mellom Ronny Deila (Celtic) og Åge Hareide (Malmö) endte med 3-2 i Skottland.

Ronny Deila og Celtic vant kampen 3-2, men likevel var det Åge Hareide og hans Malmö-spillerne som smilte bredest etterpå.  Foto: Digitalsport

Etter kampen var temperaturen fortsatt høy. Flere av Malmö-spillerne gikk hardt ut mot Celtics spillestil.Aller krassest var trolig svenskenes keeper, Johan Wiland.

Kalte Celtic-spillerne griser

– De er en gjeng med griser, synes jeg, sa keeperen til Expressen og mente Celtic-spillerne prøvde på tjuvtriks og usportslige ting hele kampen.

Uttalelsen har fått stor oppmerksomhet i britisk presse, og i sin kommentarspalte i Daily Record kommer Celtic-legenden Chris Sutton med grusende kritikk.

Mannen som i løpet av sin Celtic-karrière scoret 63 mål på 130 kamper, stempler snakket fra Malmö-leiren som patetisk.

– Malmö gjør sitt til å motivere min gamle klubb. Deres manager Åge Hareide liker å provosere, men ved å at Malmö er favoritter så motiverer han bare Celtic enda mer. Hareide satte spørsmåltegn ved Celtics fysiske tilstand, men Malmö fikk jo gjennomgå i starten av kampen. Var utholdenheten et problem da? skriver Sutton – og fortsetter:

– Ville stappet ordene ned i halsen på dem

– Malmö-keeper Johan Wiland gjorde også sin del. Å kalle Celtic-spillerne for griser? Patetisk. Wiland prøvde sikkert å snakke seg bort fra en lite overbevisende kamp, og det samme kan man si om Hareide. Å klage over at Celtic-spillerne forsøkte å fyre dem opp, blir bare pinlig. Det var en tøff og intens kamp, men det var ikke stygt. Det vil alltid oppstå noen konfrontasjoner i slike kamper, mener Sutton, som selv var kjent som en meget fysisk spiller.

– Hvis jeg var en del av Celtic-troppen nå, ville jeg ikke trengt noen ekstra motivasjon for neste uke. Jeg ville vært fast bestemt på å stappe ordene ned i halsen på dem, skriver Sutton.

I et intervju med nyhetsbyrået Reuters, gjengitt av Aftonbladet, har Johan Wiland angret på valget av ordet ”gris”.

– Min kommentar handlet om spillestilen deres. Det var et uheldig ordvalg, og høres mer krenkende ut på engelsk enn på svensk. Å spille som griser, betyr at man spille stygt. De var raske til å klage til dommeren de gangene vi taklet dem, forklarer Wiland.

PS! Returoppgjøret spilles førstkommende tirsdag 20.45 i Malmö. Og klokken 13.00 lørdag spiller Celtic mot Dundee United.