Chelsea tok tilbake tabelltoppen

Chelsea slo tilbake etter to tap med 3-0-seier over Stoke lørdag. Dermed overnatter José Mourinhos lag på tabelltoppen i Premier League.

MÅLSCORER: Chelseas Mohamed Salah takker høyere makter.  Foto: NTB scanpix

fotball

CHELSEA-STOKE 3-0

Triumfen var svært viktig for å holde følge med Liverpool og Manchester City i gullkampen. Etter en tøff uke hadde London-laget full kontroll og slapp Stoke til svært få målsjanser.

Manager Mourinho hvilte nøkkelspillere som Oscar og Eden Hazard, men erstatterne hadde ingen problemer med å gjøre en godkjent jobb. Drøye halvtimen var spilt da Mohamed Salah dunket inn 1-0 etter et innlegg fra Nemanja Matic.

– Jeg synes spillerne gjorde det bra. Vanligvis starter du ikke selvsikkert etter et tap, men i dag kjørte de på framover hele tiden, sa Mourinho ifølge BBC.

Kontroll

Stoke gjorde to bytter i pausen, men det hjalp ikke nevneverdig. Etter knappe timen ble Andy Wilkinson hengende etter Saleh og valgte å legge vingen i bakken på klønete vis i eget felt. Frank Lampard bommet på første forsøk fra straffemerket, men satte returen i mål til tomålsledelse.

Gjestene klarte bare å få to skudd på mål i løpet av kampen, og heller ikke bakover var det noen solid kamp av Mark Hughes' menn. I det 72. minutt var det ingen som presset Willian da han fikk rusle mot 16-meteren og punktere kampen med et flott skudd.

– Vi skulle ledet 2-0 eller 3-0 i første omgang fordi vi spilte bra. Men etter det andre målet var kampen over. Jeg synes vi spilte bra og var veldig solide defensivt, vurderte Mourinho.

– Avhenger av andre

Med seieren har Chelsea ett poengs forsprang til Liverpool, som kan gjenvinne tabelltoppen med seier borte mot West Ham søndag. Manchester City er ytterligere ett poeng bak, men har to kamper til gode på blåtrøyene fra London.

– Jeg sier det samme igjen: Det avhenger ikke av oss, og det har det aldri gjort. Jeg ønsket å være på topp og kunne avgjøre det selv, men vi er avhengige av andre resultater. Vi har tre poeng å diskutere med Liverpool, men vi møter ikke Manchester City, så de (City) har det i egne hender, hevdet Mourinho.

Det går med andre ord mot en spennende sesongavslutning for portugiserens mannskap, som også henger med i mesterligaen. Der skal laget forsøke å snu 1-3 fra det første kvartfinaleoppgjøret mot Paris Saint-Germain.

PSG gjester Stamford Bridge tirsdag. (NTB)