Costa hånet motspiller, tas i forsvar av Mourinho

– Evertons spillere prøvde å få ham i trøbbel.

Tim Howard var rasende på Diego Costa etter håningen av Seamus Coleman.  Foto: Dylan Martinez, Reuters

fotball

Chelseas sommersignering Diego Costa scoret to av målene da Chelsea banket Everton 6-3 på Goodison Park lørdag kveld.

Dermed står han med fire mål på tre kamper i Premier League så langt.

Men Costa kom i negativt søkelys da han åpenbart hånet Evertons Seamus Coleman etter selvmålet som ga Chelsea 3-1-ledelse.

Rasende Everton-spillere – i særdeleshet keeper Tim Howard – ga grei beskjed til Costa om hva han mente om det. Det endte med et gult kort for Howard. Costa selv hadde fått gult kort i en tidligere hendelse der Coleman var involvert.

Etter kampen var de venner igjen, Tim Howard og Diego Costa.  Foto: Dylan Martinez, Reuters

Da dommeren blåste av kampen skværet kamphanene Costa og Howard opp og ga hverandre en klem.

Skuffet Martinez

Chelseas manager Jose Mourinho tar Costa i forsvar. Mourinho beskylder Evertons spillere for å prøve å få Costa i trøbbel.

– Det eneste jeg mislikte med denne kampen, utenom forsvarstabbene våre, er at enkelte Everton-spillere prøvde å få ham i trøbbel. Slik er ikke engelsk fotball. Det er skuffende at man prøver å skaffe kort til en spiller som oppførte seg fint og som var der for å spille fotball, sa Mourinho på pressekonferansen, ifølge nyhetsbyrået Press Association.

– Diego er kanskje den beste spilleren i Premier League så langt, og på tre kamper har han fått to gule kort. Han fikk gult mot Burnley for å ha filmet, noe han ikke gjorde, sier Chelsea-manageren.Everton-manager Roberto Martinez mener Costas oppførsel viser at han ikke har lært seg oppførselen som forventes i engelsk football.

– Jeg er skuffet hvis en manager som har vunnet en bortekamp klager på oppførselen til våre spillere, sier Martinez.

– Det siste man ønsker å se er manglende respekt fra en spiller mot en annen, men jeg er sikker på at han vil lære fort av dette, sier Everton-sjefen.

– Mye pisspreik

TV 2s kommentator Kasper Wikestad mener det er fullt forståelig at Tim Howard reagerte.

– Vi ser hvorfor Howard reagerer, og han har helt rett i å reagere også. Diego Costa slang med leppa etter selvmålet, og jeg synes det er helt rett at Howard tar et gult kort for å stå opp for sin lagkompis, sa Wikestad.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt sier at han ikke er overrasket av Chelsea-angriperens opptreden.

– Han er jo sånn, det er ikke første eller siste gang det kommer til å skje. Det skjer mye pisspreik og drittslenging ute på banen. Costa gjør det mer enn de fleste, men det er veldig mange som holder på med det, sier Thorstvedt til TV 2.