Da norske Sindre ikke fikk kampbilletter i England, ringte Everton-sjefen: - Jeg ble målløs

Sindre Alsos (47) ble oppringt av Everton-sjefen. Torsdag kveld får han og familien se favorittklubben fra direktørlosjen på Goodison Park.

Sindre Alsos (t.v.) skal sitte i direktørlosjen under Evertons kamp mot Atalanta i Europa League torsdag. Med seg har han sønnen August Rørtveit Alsos (i midten) og kona Ane Rørtveit Jenssen (til høyre).  Foto: Privat / NTB scanpix

fotball

– Det er helt utrolig, sier Alsos.

Eldstesønnen hans August (15) fikk tur til Liverpool av svigerforeldrene i konfirmasjonsgave. Liverpools kamp mot Chelsea lørdag er hovedmålet, og billetter til den storkampen var i boks tidlig.

Alsos, som er Everton-supporter på sin hals, ville også få med seg Evertons møte med Atalanta i Europa League. Den spilles torsdag kveld på Goodison Park.

Problemet var at UEFA hadde anbefalt Everton å bare selge billetter til supportere som hadde vært på Goodison de siste par årene.

– Det var nok på grunn av bråket i kampen mot Lyon, sier Alsos.

Svolværingen, som er medlem av Everton, hadde ikke sett favorittklubben live siden 2004.

Han kontaktet billettkontoret til den engelske Premier League-klubben, og fikk samme svar i retur. Det var ikke mulig å komme inn til kampen.

– Da ble jeg ganske frustrert, og tenkte på hvordan jeg skulle klare å skaffe billetter, sier Alsos.

47-åringen hadde et lite halmstrå. Han visste at Evertons styreformann Bill Kenwright er i teaterbransjen, og sendte en epost til 72-åringens sekretær, der han forklarte situasjonen.

– Jeg hadde egentlig ikke trodd det skulle føre til noe, sier Alsos.

Everton møter Atalanta i Europa League torsdag kveld.  Foto: Reuters

Snakket med Everton-formannen

Forrige mandag sjekket han telefonen. Da hadde han blitt oppringt av et engelsk nummer.

– Da trodde jeg det kunne være en kontakt jeg har der borte, som kunne hjelpe meg med å skaffe billetter, sier Alsos.

Det var det ikke. Vedkommende hadde lagt igjen en beskjed.

– Jeg fikk vite at det var sekretæren til Kenwright. Han hadde fått eposten jeg hadde sendt, og ville gjerne snakke med meg, sier Alsos.

Mandag kveld ringte telefonen. Det var sekretæren til Evertons styreformann.

– Jeg ble satt over til Kenwright, og snakket med en veldig vennlig og hyggelig mann. Jeg forklarte hvorfor jeg ikke fikk kjøpt billetter, og han sa med en gang at «dette gjør vi». Han inviterte oss som hans personlig gjester, og vi skal se kampen i direktørlosjen på Goodison Park, sier Alsos, og fortsetter.

– Jeg ble rimelig målløs, sier Alsos.

Både svigerforeldrene og kona Ane er Liverpool-supportere. Sønnen holder med Barcelona, men synes også det hele er stort.

– Kenwright spurte om vi hadde jakke og slipe, for det er kutyme i losjen, sier Alsos.

De skal møte opp på Goodson 45 minutter før avspark torsdag.

– Jeg har egentlig ingen formening om hvordan det blir. Jeg har vært på en del fotballkamper i England, og da er det plastseter og trangt. Jeg regner med at det er litt mer komfort der, sier Alsos.

Everton-formann Bill Kenwright har invitert Sindre Alsos og familien til sin private losje under kveldens kamp.   Foto: Tim Hales / TT / NTB scanpix

– Blir et minne for livet

47-åringen liker egentlig ikke å dele så mye offentlig i sosiale medier eller ellers. Han synes imidlertid at dette er så pass spesielt.

– Jeg har vært Everton-supporter siden jeg var liten. Jeg er mest stolt over klubben og at det finnes noen sånne sjefer i fotballverden som tar seg tid til noe sånt. Dette blir et minne for livet, sier Alsos, som har delt opplevelsen på sin Facebook-side.

– Stort sett alle som har kommentert innlegget der, har vært henrykt over at det faktisk går an, sier Alsos.

Torsdag kveld sitter han altså og ser Everton-Atalanta sammen med Bill Kenwright i hans direktørlosje på Goodison Park.

– Jeg har aldri sett Everton vinne eller tape, det har bare blitt uavgjort, forklarer Alsos, som satser på at han får se sin første seier i kveld.

Everton ligger for øvrig sist i sin gruppe i Europa League. Laget har bare tatt ett poeng på sine fire spilte kamper.

Lørdag reiser hele gjengen til Anfield for å se Liverpool-Chelsea.