Da supporter ropte om det døde spedbarnet, gikk den illsinte stjernen opp på tribunen

Premier League-episoden førte til massive spekulasjoner.

Her blir Jake Livermore erstattet av Hal Robson-Kanu i onsdagens Premier League-kamp mellom West Bromwich og West Ham. Sekunder senere mistet Livermore besinnelsen.  Foto: REUTERS

fotball

Det var etter 64 minutter i West Ham-West Bromwich onsdag at Jake Livermore ble byttet ut. Så kom ropene som fikk den engelske landslagsspilleren til å se rødt.

Bilder fra kampen viser at Livermore gikk inn blant West Ham-fansen. En rasende Livermore måtte holdes tilbake, før han til slutt ble geleidet til garderoben.

Hendelsen har ført til massive spekulasjoner i britisk sportspresse. For hva var det som fikk Livermore til å reagere så sterkt?

Nå har West Bromwich publisert en oppklarende pressemelding. Der står det at midtbanespilleren «konfronterte en tilskuer som valgte å slenge en bemerkning om dødsfallet til hans nyfødte sønn».

Fortalte om tragisk dødsfall

Det var i 2014 at sønnen til Livermore og hans partner Danielle - som også fikk navnet Jake - døde. Paret fikk dessuten senere vite at sykehuset hadde gjort en feil - og at dødsfallet kunne vært unngått.

De neste månedene ble mørke for Livermore. I et intervju med Daily Mail året etter forklarte Livermore at dødsfallet «ødela» ham, og at han ikke klarte å håndtere det som hadde skjedd.

Livermore begynte å bruke kokain. En positiv dopingprøve i mai 2015 ble påminnelsen midtbanespilleren trengte. Han gjorde endringer i livet sitt.

Nå er Livermore fast i de engelske landslagstroppene, og en nøkkelspiller for West Bromwich.

Jake Livermore har spilt seg inn på det engelske landslaget. Her er han sammen med Tottenham-stjernen Dele Alli under en treningsøkt i oktober.  Foto: REUTERS

Påstander om fysisk angrep

Etter onsdagens hendelse hevdet øyenvitner at Livermore hadde gått til fysisk angrep på en West Ham-fan.

Dette benekter imidlertid West Bromwich, som skriver at «alle fotballsupportere med hodet på rett plass kan skjønne reaksjonen».

West Bromwich berømmer også Livermores personlighet i pressemeldingen, og kaller ham en «enestående ung mann».

– Det er ingen mulighet for at han ville gått inn blant fansen - fordi jeg kjenner ham, han er en flott fyr - med mindre han ble kraftig provosert, sa West Bromwich-manager Alan Pardew etter kampen, som West Ham vant 2–1.

Historien viser at fotballspillere som konfronterer fans som regel blir knallhardt straffet.

Manchester United-spissen Eric Cantona fikk for eksempel åtte måneders utestengelse etter å ha sparket en Crystal Palace-supporter i 1995.

Tidligere denne sesongen ble Patrice Evra sparket fra sin klubb Marseille og utestengt fra UEFA-turneringer frem til i sommer for å ha sparket en tilskuer før en Europa League-kamp.

Livermore-episoden virker imidlertid å være langt mindre alvorlig. Begge de involverte klubbene har sett i gang etterforskninger av episoden. Det er usikkert om det engelske fotballforbundet FA vil foreta seg noe.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball