Dansk fiasko uten sykmeldt Åge Hareide

Uten en sykmeldt Åge Hareide på sidelinjen måtte Danmark nøye seg med 0-0 og ett poeng i EM-kvalifiseringskampen i fotball mot Georgia søndag.

Åge Hareides Danmark måtte nøye seg med ett poeng mot Georgia søndag.  Foto: RITZAU SCANPIX / X02352

fotball

Georgia-Danmark 0–0

Det ene poenget betyr at Danmark misbrukte muligheten til å klatre opp på samme antall poeng som topplaget Irland i EM-kvalifiseringsgruppe D.

Tabelltreer Sveits tok i tillegg tre oppskriftsmessige poeng med 3-0-seier hjemme mot Gibraltar og puster dermed danskene i nakken. Kun poenget skiller lagene etter at Danmark har spilt fem og Sveits fire kamper.

Georgia tok sitt fjerde poeng i kvalifiseringen mot Danmark.

Nærmest scoring i Tbilisi var den tidligere Rosenborg-profilen Christian Gytkjær. Innbytteren traff tverrliggeren etter pause.

Tross det ene poenget er Danmarks vei mot EM fortsatt åpen.

– Vi gjør det ikke lett for oss selv, men det er helt klart ikke umulig. Vi jobber fortsatt beinhardt mot det målet vi har satt oss, og vi er fortsatt på god vei mot EM, sa midtbanespiller Pierre-Emile Højbjerg etter kampen.

– Mistet man litt tålmodigheten, kanskje? Man vil så gjerne fram til litt klarere sjanser og litt raskere opp i deres felt. Og så manglet vi noen momenter skarphet, for vi hadde noen sjanser som vi kunne utnyttet, utdypet han om det danske lagets innsats.

Landslagssjef Åge Hareide er sykmeldt som følge av en infeksjon i kneet. Infeksjonen kom i etterkant av en operasjon. Hareide satt heller ikke på benken da Danmark slo Gibraltar 6–0 torsdag.

– Jeg hadde gledet meg til disse to kampene og til å være sammen med spillerne, men jeg følger selvfølgelig legens anbefalinger, sa Hareide til Danmark Fotballforbunds nettsted nylig.

Nordmannens assistent Jon Dahl Tomasson har ledet laget i begge denne ukens kamper.

(©NTB)