Dansk politiker langer ut mot Solbakken: - Hold deg til Norge i stedet for å forderve Danmark

Ståle Solbakkens syn på skandinavisk flyktningpolitikk skaper reaksjoner i Danmark.

Ståle Solbakken får krass kritikk fra et av Danmarks største parti.   Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / Scanpix Denmark

fotball

Ståle Solbakken har engasjert mange med sine meninger om skandinavisk flyktningpolitikk, etter at danske Ekstra Bladet tirsdag siterte fra nordmannens nye bok «Løvehjerte».

– Et inhumant menneskesyn har bredt seg i flere partier. Politikerne vender det blinde øye til problemene. Jeg forstår ikke at de kan, skriver han i forordet til sin nye bok.

– Han forderver Danmark

Nå går en dansk politiker ut mot FC København-treneren. Kenneth Kristensen Berth i Det Danske Folkeparti tar et oppgjør med den norske fotballtreneren i et innlegg på Facebook.

– Denne mannen har sitt på det tørre, og nå donerer han overskuddet fra boken til fedrelandets fordervelse - nemlig å gjøre livet bedre for såkalte enslige flyktningebarn. Han forderver ikke sitt eget fedreland, men Danmark, skriver Berth, ifølge Berlingske.

Kenneth Kristensen Berth i Dansk Folkeparti.   Foto: Jens Dresling / TT / NTB Scanpix

Solbakken har varslet at han vil gi overskuddet fra salget av boken til Dansk Flyktninghjelp.

– Samtidig fordømmer han de partiene som ønsker en restriktiv flyktningpolitikk. Ståle Solbakken bør holde seg helt utenfor dansk flyktningpolitikk, så kan han heller forherlige forholdene i Norge i stedet for. Det er der han er statsborger, skriver Berth, som er EU-leder i det danske partiet.

– Vi tar han gjerne tilbake

Dansk Folkeparti er i dag det største borgerlige partiet i Danmark, jobber for en streng innvandringspolitikk.

Ole Martin Årst, tidligere toppspiss i Norge, er én av dem som har fått med seg Kristensen Berths melding til Solbakken. På Twitter skriver Årst følgende:

– Vi tar han gjerne tilbake når han er ferdig med å «fordærve» Danmark.

I en SMS til danske BT, skriver Solbakken:

– Denne mannen symboliserer nødvendigheten av å stå imot slike holdninger, skriver Solbakken.

Ståle Solbakken utdypet sitt syn i et intervju med dansk TV 2 tidligere i uka.

– Jeg er litt forundret og skuffet over at det er vanskelig å komme til makten i Norge, Sverige og Danmark dersom man ikke fører en restriktiv innvandrerpolitikk, sa han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball