Danske Oliver (19) skal prøvespille for TIL i Spania

Dansk landslagsspiller skal vise seg frem på TIL-treningene de neste dagene.

VURDERER FORSTERKNING: Her er Svein-Morten Johansen og Erik Ringberg under mandagens trening. Innfelt er dansken Oliver Kjærgaard.  Foto: Øyvind Sivertsen og Lyngby

fotball

SOTOGRANDE, SPANIA: Oliver Kjærgaard (19) kommer til Sotogrande i Spania i dag. I går kunne TIL bekrefte at en utenlandsk spiller skulle prøvespille for klubben, men da ville de ikke ut med verken navn eller nasjonalitet.

– Det er en spiller som vi har fulgt en stund. Jeg vil at han skal komme hit og trene med oss, sånn at jeg får sett ham mer, og han får en følelse av hvordan vi jobber her. Det vil være fint å ha ham i vårt miljø, men det er ennå ikke noe konkret. Han er en ung spiller med potensial, sa trener Simo Valakari etter mandagens treningsøkt i Sotogrande.

iTromsø kan nå fortelle at det er dansken Oliver Kjærgaard som skal vise seg på TIL-treningene.

Han deltar på sin første trening med «Gutan» i ettermiddag.

Sa opp kontrakten

Kjærgaard har til nå spilt hele karrieren i Lyngby. Midtbanespilleren har flere landskamper på U18-, U19- og U20-nivå.

Lørdag i forrige uke valgte Kjærgaard å oppheve kontrakten med Lyngby.

Superligaklubben Lyngby sliter tungt økonomisk og sportslig. Bare for noen dager avverget klubben konkurs da den endelig klarte å utbetale utestående lønn til spillerne, men flere spillere har uansett valgt å oppheve kontrakten de har med klubben.

Lyngby ligger tredje sist i den danske superligaen.

– Kjempepotensial

Oliver Kjærgaard har kun spilt 19 minutter førstelagsfotball denne sesongen, men har lenge vært ansett som et stort talent.

Dette sa trener David Nielsen da Lyngby valgte å forlenge kontrakten med Kjærgaard i 2016:

– Oliver er allerede nå en riktig dyktig midtbanespiller. Han har vist på treningene med A-laget at han har et kjempepotensial. Han har god fysikk og er løpssterk. Lykkes Oliver og vi i trenerstaben med å få ut hans potensial, så kommer han til å få mange Superliga-kamper.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball