Dårligst av 92 lag: Arsenal med ny nedtur på bortebane

Sjekk storklubbens skrekktall.

Arsenal slet mot Newcastle søndag. Her klemmer Ayoze Perez Arsenal-midtbanespiller Granit Xhaka.  Foto: REUTERS

fotball

Newcastle - Arsenal 2–1 (1–1)

Arsenal har vist gode takter de siste ukene. London-laget er klare for semifinale i Europaligaen, og sto med tre strake seire i Premier League. Men én ting ser ikke Arsene Wengers menn ut til å være i stand til: Å ta poeng på bortebane.

2–1-smellen mot Newcastle var lagets femte strake tap på bortebane i ligaen. Faktisk har ikke Arsenal tatt poeng på bortebane i Premier League i 2018. Siste gang de reiste hjem med noe i bagasjen var på nyttårsaften, da de spilte 1–1 mot tabelljumbo West Bromwich.

Arsène Wenger fikk se hans lag gå på nok en smell.  Foto: SCOTT HEPPELL / X03874

Historisk dårlig

Som om ikke det er ille nok: Arsenal er det eneste laget i det engelske ligasystemet uten bortepoeng i 2018.

Det er også første gang i Premier Leagues historie at klubben taper fem strake bortekamper.

Nederlaget var det 11 for Arsenal i ligaen denne sesongen - også det verstenotering for klubben.

Kastet bort ledelsen

Det så derimot ut til at det kunne bli en gledelig dag på jobb for gjestene. De tok ledelsen etter et snaut kvarter. Alexandre Lacazette avsluttet kontant i nettet etter pent forarbeid fra spissmakker Pierre-Emerick Aubameyang.

Men det skulle ikke ta altfor lang tid før jubelen stilnet for de for anledningen blåkledde. Newcastle spilte seg inn i oppgjøret, kom seg rundt på kanten og pumpet ballen inn i Arsenals 16-meter. Der ventet Ayoze Perez, som banket inn utligningen - hans tredje mål på de siste tre kampene.

Drøye 20 minutter før slutt var kampen snudd. Matt Ritchie lurte inn avgjørelsen. Mannen, som også senket Manchester United da de var på besøk tidligere i sesongen, ble spilt fri etter svakt forsvarsspill av Arsenal, og alene med Petr Cech gjorde han ingen feil.

Matt Ritchie jubler for den avgjørende scoringen mot Arsenal.  Foto: CARL RECINE / X03807

Med tre poeng klatret Newcastle opp på 10.-plassen i Premier League. De sikret samtidig langt på vei fornyet kontrakt på det øverste nivået i England.

Arsenal ligger på sjetteplass. Men nå må de begynne å se bakover på tabellen. To poeng bak jager nemlig overraskelseslaget Burnley i det fem kamper gjenstår.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball