Arsenal slet mot Newcastle søndag.  Her klemmer Ayoze Perez Arsenal-midtbanespiller Granit Xhaka.

Arsenal slet mot Newcastle søndag. Her klemmer Ayoze Perez Arsenal-midtbanespiller Granit Xhaka. Foto: REUTERS

Dårligst av 92 lag: Arsenal med ny nedtur på bortebane

Sjekk storklubbens skrekktall.

Newcastle - Arsenal 2–1 (1–1)

Arsenal har vist gode takter de siste ukene. London-laget er klare for semifinale i Europaligaen, og sto med tre strake seire i Premier League. Men én ting ser ikke Arsene Wengers menn ut til å være i stand til: Å ta poeng på bortebane.

2–1-smellen mot Newcastle var lagets femte strake tap på bortebane i ligaen. Faktisk har ikke Arsenal tatt poeng på bortebane i Premier League i 2018. Siste gang de reiste hjem med noe i bagasjen var på nyttårsaften, da de spilte 1–1 mot tabelljumbo West Bromwich.

Arsène Wenger fikk se hans lag gå på nok en smell.

Arsène Wenger fikk se hans lag gå på nok en smell. Foto: SCOTT HEPPELL / X03874

Historisk dårlig

Som om ikke det er ille nok: Arsenal er det eneste laget i det engelske ligasystemet uten bortepoeng i 2018.

Det er også første gang i Premier Leagues historie at klubben taper fem strake bortekamper.

Nederlaget var det 11 for Arsenal i ligaen denne sesongen - også det verstenotering for klubben.

Kastet bort ledelsen

Det så derimot ut til at det kunne bli en gledelig dag på jobb for gjestene. De tok ledelsen etter et snaut kvarter. Alexandre Lacazette avsluttet kontant i nettet etter pent forarbeid fra spissmakker Pierre-Emerick Aubameyang.

Men det skulle ikke ta altfor lang tid før jubelen stilnet for de for anledningen blåkledde. Newcastle spilte seg inn i oppgjøret, kom seg rundt på kanten og pumpet ballen inn i Arsenals 16-meter. Der ventet Ayoze Perez, som banket inn utligningen - hans tredje mål på de siste tre kampene.

Drøye 20 minutter før slutt var kampen snudd. Matt Ritchie lurte inn avgjørelsen. Mannen, som også senket Manchester United da de var på besøk tidligere i sesongen, ble spilt fri etter svakt forsvarsspill av Arsenal, og alene med Petr Cech gjorde han ingen feil.

Matt Ritchie jubler for den avgjørende scoringen mot Arsenal.

Matt Ritchie jubler for den avgjørende scoringen mot Arsenal. Foto: CARL RECINE / X03807

Med tre poeng klatret Newcastle opp på 10.-plassen i Premier League. De sikret samtidig langt på vei fornyet kontrakt på det øverste nivået i England.

Arsenal ligger på sjetteplass. Men nå må de begynne å se bakover på tabellen. To poeng bak jager nemlig overraskelseslaget Burnley i det fem kamper gjenstår.