Deila etter uavgjort: - Sånn vil jeg se laget spille

Celtic ledet to ganger borte mot Hearts, men en scoring på overtid førte til 2-2. Likevel var manager Ronny Deila fornøyd med det han så fra spillerne sine.

Jubelen stilnet for Celtic på overtid.   Foto: NTB scanpix

fotball

– Tidligere spilte flere av spillerne for seg selv, heller enn for laget. I dag var det gamle laget mitt tilbake, sa Deila etter kampen.

– Dette er sånn jeg vil se laget mitt spille. Det er det positive, fortsatte nordmannen.

For en hardt presset Deila var det kun tre poeng som gjaldt borte mot Hearts. Den skotske serielederen startet friskt, men så gikk mye imot den norske treneren.

Etter 20 minutter måtte Stuart Armstrong byttes ut med skade og bare ti minutter senere måtte midtstopper Dedryck Boyata erstattes av samme grunn.

– Vi hadde uflaks med noen skader, og det tok tid å organisere oss etter det, mente Deila.

Heldige

Etter byttene kom Hearts til flere store sjanser, men Craig Gordon vartet opp med gode redninger. Celtic var heldig som ikke havnet under.

Tre minutter før pause ville Nir Bitton gi sin norske sjef en forsinket julegave. Midtbanespilleren var nådeløs da han satte inn 1-0 alene med keeper Neil Alexander. Celtic så ut til å gå i garderoben for pausepraten med ledelse, men vertene slo tilbake.

Sam Nicholson var først på et innlegg og utlignet til 1-1 på overtid av første omgang til Deilas store fortvilelse.

– Vi tok ledelsen med et nydelig mål, men så utlignet de. Det gjorde det tøft å gå til pause. Men vi viste kvalitet og mental styrke da vi gikk ut i andre omgang og kontrollerte, sier den tidligere Strømsgodset-treneren.

Drømmescoring

Annen omgang startet jevnt og tett. Ingen av lagene kom til det store sjansene, men 20 minutter før slutt vartet Tom Rogic opp med en fantastisk scoring i motsatt kryss.

Målet så lenge ut til å bli avgjørende, men igjen slo Hearts tilbake på overtid. Et frispark fra 20 meter ble banket i mål av Osman Sow.

– Det er skuffende å slippe inn mål helt på slutten, men det jeg er fornøyd med i dag er lagånden, understreker Deila.

– Føles som tap

Til tross for drømmescoringen var Rogic skuffet etter kampen.

– Det viktigste er å vinne. Det var et fint mål, men jeg ville mye heller ha vunnet.

– Det føles mer som et tap, men vi får ta med oss det positive videre. Måten vi startet på i dag er noe av det beste vi har gjort, fortsatte australieren.

Poenget gjør at Celtic leder ligaen med ett poeng på Aberdeen. Den regjerende seriemesteren har en kamp mindre spilt enn ligatoeren.

(©NTB)