Den utskjelte TIL-spissen har bestemt seg: – Jeg blir værende i Tromsø

Slobodan Vuk gikk nok en gang målløs av banen for TIL. Millionspissen har avgjort at han blir værende i Tromsø etter at tilbudene som kom ikke var gode nok til å dra.

Slobodan Vuk måtte også denne kvelden se langt etter mål.  Foto: Aleksandar Djorovic

fotball

Tromsø – St. Pölten 0–1

ANTALYA: Vuk fikk spille de siste 45 minuttene da TIL tapte 0–1 mot St. Pölten fra Østerrike i sesongens første treningskamp. Da han kom inn etter pause var sloveneren en av de mer positive i laget når han var involvert. 75 minutter ut i kampen trodde alle et øyeblikk at han hadde scoret. Men målet ble annullert for offside.

Se TILs møte med St. Pölten direkte fra Tyrkia

– Kjedelig at den ble blåst av. Men det er uansett godt å spille kamp igjen etter lang tid, sier Vuk til iTromsø noen minutter etter kampslutt i Tyrkia fredag kveld.

2017-sesongen gikk nemlig ikke som planlagt. Etter en millionovergang fra hjemlandet, og lønn i toppsjiktet i TIL for ett år siden, har det meste gått skeis for spissen. Ingen offisielle mål gjennom hele sesongen og lite spilletid kombinert med skader gjorde det forrige året til et mareritt.

– Jeg føler meg frisk og trent, sier Vuk til iTromsø.

– Blir i TIL

Klubben ga han tidligere i vinter beskjed om at han kunne finne seg en ny klubb med to år igjen av kontrakten. Muligheter har vært i Slovenia, men ikke gode nok til at Vuk ønsker en overgang.

– Jeg har ikke funnet noen god løsning for meg, og jeg har bestemt for å bli i TIL i 2018. Så får vi se. Kanskje skjer det noe i sommer, sier Vuk.

Slobodan Vuk i aksjon i Tyrkia.  Foto: Aleksandar Djorovic

Overgangsvinduet for en rekke land er nemlig bare en liten uke unna. Og blir status som Vuk varsler er situasjonen uholdbar både for spilleren selv og TIL. Vuk har hatt lite tillit i TIL. Klubben på sin side har en spiss med en lønn som skal bety mange mål hver sesong.

– Jeg vil til en klubb der jeg får spille. Dette jeg gjorde i dag er det jeg savner. Jeg er 28 år og er midt i mine beste år for fotball. Per i dag er jeg ikke lykkelig i Tromsø når jeg sitter på benken. Dette er ikke noe jeg klarer å like. Dette blir som en ren jobb for meg, sier en trist Vuk etter kampslutt.

– Farlig da han kom inn

Hovedtrener Simo Valakari åpner for å bruke Vuk mer.

– Både vi og han har søkt etter ny klubb, men ingenting konkret har kommet opp. Han er vår spiller og jeg liker han som person og fotballspiller. Jeg tror han kan ha noe mer å komme med, sier Valakari til iTromsø.

– Vurderer dere å kjøpe han ut av de resterende to årene i avtalen?

– Ikke for øyeblikket, sier Valakari.

Sportssjef Svein-Morten Johansen sier følgende:

– Vi får se hva som skjer. Vi har på en måte sagt at vil han dra kan det være bra for begge parter. Samtidig har han noen kvaliteter vi kan bruker hvis han er her, så vi får se hva tiden bringer. Det er vanskelig å si om han blir eller drar. Jeg vil si det er 50–50 sjanse for at han er her når overgangsvinduet stenger, sier sportssjefen til iTromsø.

Valakari karakteriserer Vuk som «farlig» etter at han kom inn.

– Slobodan fikk et par muligheter og er nok skuffet selv over at det ikke ble mål. Det har ikke vært enkelt for han det siste året. Som spiss vil du gjerne ha det første målet. Han jobber hardt på trening, og var farlig da han kom på.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball