Denne gjengen spiller om 100.000 - og en historisk god sesong

I helgen avsluttes årets 1.-divisjon. Da er et sekssifret beløp i spill for TUIL-spillerne.

SISTE KAMP: Adrian Mikkelsen (t.v.), Mohammed Ahamed (t.h.) og resten av TUIL-spillerne måtte måke fram banen for å trene onsdag. Søndag spiller de om en historisk god tabellplassering.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

For TUIL er siste serierunde langt fra uten betydning. Dalingan ligger på 11.-plass med 34 poeng og kan med full klaff klatre hele tre plasser på tabellen i siste serierunde. På plassene foran følger Kongsvinger (8.-plass, 36 poeng), Strømmen (9.-plass, 36 poeng) og Florø (10.-plass, 35 poeng).

Jerv følger plassen bak TUIL med sine 32 poeng og møter Florø hjemme. Strømmen møter serievinner Bodø/Glimt hjemme og kan også få det tøft.

– På en bra dag har vi absolutt mulighet til å matche Kongsvinger borte. Vi har muligheten til å klatre et par plasser på tabellen å ta igjen et par av lagene som er foran oss, og vet at vi uansett går forbi Kongsvinger om vi slår de, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø.

100.000 kroner

Onsdag kveld måtte TUIL-spillerne måke fram en 16-meter for å ha trening. For en liten klubb som TUIL, med små ressurser, kan helgens kamp ha utrolig mye å si.

– Vi vet at det utgjør en del kroner per plassering. Det er nok i overkant av 100.000 mellom de to ytterlighetene, 8. og 12.-plass, sier Helstrup.

– For en liten klubb som oss, har det mye å si.

Men det er ikke kun det økonomiske som er i fokus for Dalingan.

– Vi er en gruppe konkurransemennesker. Det er stor forskjell mellom 8. og 12.-plass. Selv om vi uansett har hatt en fin sesong, ville det betydd mye å få en plasering som reflektere det.

Beste på 16 år

Helstrup har full kontroll på at dette kan bli en historisk god sesong for TUIL.

– Vi må 16 år tilbake for å finne ett år vi ble bedre enn nummer 12 på tabellen. Da ble vi nummer 10, i 2001.

– Med dagens system, kan dette bli vår beste plassering noensinne.

Vel og merke ble TUIL nummer 9 i 2000, første året etter omleggingen fra 14 til 16 lag. I tillegg har Dalingan to 5.-plasser fra 1993 og 1995, da 1.-divisjon bestod av to avdelinger.

– Det kommer an på hvordan man regner, men det er i hvert fall en god del år siden vi har vært såpass god, og det kan bli beste plasseringer i 16-lagsserien, så vi er fullt motivert og har alt å spille for, forsikrer Helstrup.

– Greit å bli ferdig

TUIL sikret fornyet kontrakt i divisjonen da Ranheim slo Fredrikstad 2–1 hjemme 25. oktober.

I helgen fulgte Dalingan selv opp med en 5–0-seier mot samme motstander.

– Det var veldig godt å bli ferdig med den biten der. Vi har hele sesongen vært i en god posisjon, men det var godt å få den i boks. Det har hele tiden vært i bakhodet, så det var godt å bli ferdig med det, sier Helstrup.

Særlig likte han måten TUIL responderte etter at det ble klart at plassen var berget.

– Vi responderte veldig bra på det på søndag. Selv om vi hadde fått de poenge vi trengte, spilte vi mot en motstander som hadde alt å spille for. Likevel spilte vi god fotball med høy intensitet, og vant fullt fortjent. Jeg forventer akkurat det samme i helgen, når vi møter et bra Kongsvinger-lag på bortebane, sier TUIL-treneren.

Slik spilles siste serierunde i 1.-divisjon:

Jerv-Florø

Elverum-Mjøndalen

Arendal-Ranheim

Strømmen-Bodø/Glimt

Levanger-Ull/Kisa

Kongsvinger-Tromsdalen

Fredrikstad-Sandnes Ulf

Åsane-Start

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball