Denne mannen henter norske Torbjørn (21)

Torbjørn Agdestein klar for skotsk toppklubb.

butcher.jpg  Foto: DIGITALSPORT

fotball

Torbjørn Agdestein (21) fra Stord er klar for den skotske toppklubben Inverness.

Agdestein gikk fra 2.-divisjonsspill på hjemøyen til Championship-klubben Brighton i 2010. Han har fått enkelte kamper for A-laget, men ble nylig frigitt .

Men han slapp altså å gå lenge klubbløs. Inverness, som ble numer fire i skotsk Premier League i fjor, har signert ham på en seksmånederskontrakt.

— Gir oss et alternativ på topp

Klubbens manager er den tidligere England-kapteinen Terry Butcher. Butcher var kjent som en knallhard midtstopper, og huskes av mange for de ikoniske bildene av ham fra en landskamp, fullstendig tilgriset av sitt eget blod.

— Vi er glad for at han har villet signere en kontrakt frem til januarvinduet, så han kan gi angrepsressursene våre en boost. Så kan vi ta en avgjørelse rundt ham når vi kommer så langt. Han gir oss et alternativ med høyde på topp, sier Butcher om Adgdestein til BBC .

Og forteller samtidig at han liker det han har sett av unggutten så langt.

— Vi liker det vi har sett av Toby. Han er ung, sterk og villig til å lære, sier Butcher.

Spilt i Championship

Agdestein har også blant annet blitt lånt ut til Bath i 2011. I løpet av tiden i Brigthon fikk Agdestein debutert i Englands nest høyeste divisjon, Championship. 19.februar 2012 kom han inn mot Peterborough United uten å finne nettmaskene.

KLAR FOR NY KLUBB: Torbjørn Agdestein skal spille skotsk Premier League.  Foto: DIGITALSPORT