Denne spilleren imponerte Carew mest: – Han er fortsatt løpssterk selv om han snart er 50 år

Han sto sannsynligvis for en av 100-årskampens beste øyeblikk, men det var noe annet som imponerte John Carew

Roar Strand og John Carew feirer en scoring under fredagens oppvisningskamp på Lerkendal.  Foto: Richard Sagen

fotball

Rosenborg 1900 – Rosenborg 2000 9–11 (5–6)

LERKENDAL: Kraftspissen la opp for seks år siden, men viste tidlig god, gammeldags klasse i showkampen mellom 1900-laget og 2000-laget på Rosenborgs 100-årsdag. Erfaringen fra toppspill i Spania, England, Italia og Frankrike kom til syne da Carew scoret kampens første mål etter fem minutter.

– Jeg husker det knapt. Jeg fikk ballen, dro meg utover og fikk satt den i lengste. En god, gammel Carew-scoring, smilte han etter kampslutt.

– Helt rått!

Til tross for 9-11-tapet var Lørenskog-gutten i godt humør etter kampen på banen han spilte på i 1999 og 2000.

– Det var fantastisk gøy. At det kom så mange folk var helt rått! Jeg har ikke ord engang, det var veldig gøy, sier han.

For over 11.000 tilskuere hadde funnet det for godt å se showkampen, der tidligere stjerner fikk utfolde seg på den østlige banehalvdelen i godværet.

– At det kommer så mange for å støtte, heie og feire. Dette er en fantastisk klubb, det er helt rått, sier Carew.

– 11.000 tilskuere er flere enn mange eliteseriekamper.

– Det sier jo litt. Det var gøy å spille igjen og være utpå her og spille foran et positivt publikum som heiet mye, sier han.

Banens gigant var – passende nok – tidenes beste Rosenborg-spiller. Roar Strand vant både publikums og Adresseavisens stemmer i kåringen av de 100 beste spillerne i Rosenborg-historien. Han ble belønnet med 8 på børs og Dagens Ivers i showkampen. Det er Carew enig i.

– Resten av oss ble sliten

– Roar syns jeg imponerte mest, han er fortsatt løpssterk. Resten av oss ble litt sliten etter hvert, men han er fortsatt løpssterk selv om han snart er 50 år, sier Carew.

– Men du sto for kampens C-moment med 1-0-scoringen din?

– Nei, det vet jeg ikke. Jeg var god i noen minutter, men jeg ble sliten, flirer Carew.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball