Denne spilleren vil gjenforenes med Valakari: – Jeg vet at Simo kan lykkes i TIL

Da TIL spilte kamp tirsdag sto en gammel kjenning av Simo Valakari på andre siden av banen.

VENNER: Simo Valakari møtte Roope Riski da TIL tapte mot St. Pölten fredag kveld.  Foto: Aleksandar Djorovic

fotball

Tromsø – St. Pölten 0–1

ANTALYA: Roope Riski (26) kunne havnet i TIL i sommer, og varsler at han på ny vil spille under Simo Valakari.

Riski kom inn som innbytter for St. Pölten i fredagens treningskamp som endte med 0–1-tap for TIL. Både før og etter kampen snakket Riski aller hjerteligst med Simo Valakari.

Riski har nemlig hatt TILs trener som sjef ved to anledninger. Første gangen i den finske klubben TPS. Den andre gangen var desto mer minneverdig.

– Simo ble min sjef igjen da Seinajoki hentet meg fra Haugesund i 2015. Da fikk jeg oppleve å vinne seriegull med dem. Fantastisk stort, sier Riski til iTromsø.

Angrepsspilleren er et kjent navn for norske fotballinteresserte. Han har vært innom både Haugesund og Hønefoss. I tillegg heter broren Riku Riski, også han med en karriere i norske klubber.

Var TIL-aktuell i sommer

Da Valakari i sommer ble ansatt som trener, var han et ubeskrevet blad for alle. Men ikke Riski.

– Jeg visste at hvis Simo fikk det som han ville kom han til å lykkes, og fortsetter å lykkes videre i TIL, sier Riski.

Spissen som rager 181 centimeter over bakken var meget interessant da TIL i sommer var på spissjakt. Det endte med at klubben i stedet signerte Mushaga Bakenga. Riski var på den tiden i den tyske klubben Paderborn.

– Roope var en mulighet vi sjekket ut. Jeg snakket litt med han, men han valgte i stedet en treårskontrakt med St. Pölten, sier Valakari.

Har reist rundt

Riski bekrefter samtalene, men poengterer at det pr. i dag ikke er aktuelt med en overgang til Tromsø fordi han har to år igjen av avtalen i sin nåværende klubb. På sikt derimot åpner han i aller høyeste grad for at noe kan skje.

– Jeg vil spille under Simo igjen, og hvis han er i Tromsø kan det skje. Jeg kjenner dog til norsk liga, og passet ikke helt inn der, sier Riski som har vært innom både Italia, Tyskland, Finland, Norge og Østerrike i karrieren sin.

– Roope er en målscorer som trenger det rette miljøet rundt seg. Han trenger å kose seg med fotballen. Vi vil holde kontakten, og man vet aldri. Men akkurat nå er det ikke noe konkret, slår Valakari fast om sin gamle elev.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball