Derfor ble Andersen vraket – og Sigurdarson tatt av i pausen

Magnus Andersen (29) har spilt 79 seriekamper fra start for TIL. Men mot Aalesund sa det stopp.

Magnus Andersen (29) har spilt 79 seriekamper fra start for TIL. Men mot Aalesund sa det stopp.  Foto: NTB Scanpix

fotball

COLOR LINE STADION: For da måtte finnmarkingen starte en seriekamp på benken for første gang siden 28. juli 2013. – Utgangspunktet var at vi har sett på kampoppsettet og ZXY-tallene (statistikk) og hvor enormt mange som var i kjelleren torsdag (mot Rosenborg). Det var et forsøk på å porsjonere ut de kreftene vi har og sette sammen et lag med løpskraft med nok fysisk og mental styrke. Magnus hadde enorme tall i repetert sprint mot Rosenborg, begrunner TIL-trener Bård Flovik til iTromsø.

– Aron var «tom»

Andersen kommenterer benkingen slik:

– Det ville skjedd før eller siden. Man må heller se på det slik at jeg har en vanvittig rekke. Nå ble det litt nært Rosenborg-kampen, og det ble lagt ned mange meter der. Det er ikke bare å hente seg inn etter en sånn kamp, og så har vi friske spillere som er klare til å gjøre en jobb her også.

Nå kom Andersen inn i pausen – og da måtte det Aron Sigurdarson ut.

– Aron er ikke skadet. Han var «tom» og sluttført. Han hang ikke med defensivt og skapte ingenting offensivt, begrunner Flovik.

– Det skal ikke skje

I TIL sliter man med å forklare hvorfor laget kollapset så til de grader med 0-6 borte mot Aalesund. Det er lagets verste bortetap siden kampen mot Lillestrøm i år 2000. – Hadde jeg hatt en forklaring, skulle jeg gjort noe med det utpå der. Vi er rett og slett ikke fornøyd med dette, selvfølgelig. Det er ikke noe vi ønsker å være bekjente av. Å komme hit og tape 0-6, det skal ikke skje. Så enkelt er det, sier TIL-kaptein Simen Wangberg.

Og forsetter:

– Først og fremst må vi gå litt i oss selv og unngå at det ikke skal skje igjen og beklage for TIL-supporterne som møtte opp. Det skal ikke skje og det skal ikke gjenta seg.

– Alle kjenner på denne følelsen og alle må bare gå i seg selv og hente frem en f…, og vise at det bor noe annet i oss de neste kampene, sier Magnus Andersen.

– Ingen unnskyldninger

Jonas Johansen sier det er forferdelig å bli ydmyket av Aalesund.

– Hvorfor blir det slik?

– De er foran oss, ett steg, hele kampen. Og vi er ett steg tilbake. Videre er det masse tilfeldigheter, men summen blir jo at de smadrer oss, sier Johansen.

Han vil ikke skylde på at Rosenborg-kampen satt for mye i beina.

– Nei, ikke i det hele tatt. Hvis man skal snakke sånn så hadde de en gresskamp mot Lillestrøm, og den sitter nok mer i enn for oss. Jeg tror ingen har lyst å unnskylde noe som helst. Jeg har i alle fall ingen unnskyldninger som det kan være verdt å snakke om, sier Jonas Johansen.