Derfor har Premier League-managerne dette symbolet på jakkene

Jürgen Klopp og Rafael Benítez er blant profilene som støtter formålet.

Jürgen Klopp er blant managerne som støtter kampen mot prostatakreft. Her er han under Europa League-oppgjøret mot Manchester United i 2016.  Foto: REUTERS

fotball

Du har kanskje lagt merke til det: Det lille jakkemerket (eller pin), utformet som en liten mann.

Merket prydet jakken til Newcastle-manager Rafael Benítez under seieren over Arsenal søndag. Flere andre Premier League-managere har brukt den, deriblant Jürgen Klopp (Liverpool) og Mark Hughes (Southampton).

Så hva symboliserer den?

Jakkemerket kalles «Man of Men»-pin. Det er stiftelsen Prostate Cancer UK som står bak.

– Jeg bruker «Man og Men»-pin under kamper for å støtte saken. Jeg vet at supporterne vil støtte meg i kampen om å bekjempe denne sykdommen, sa Rafael Benitez i oktober 2017.

  • Etter tapet for Newcastle er Arsenal i en særklasse - i HELE ligasystemet. Les mer her:

Rafael Benítez har engasjert seg i kampen mot prostatakreft.  Foto: REUTERS

Erfaren manager mistet bestevennen

Ifølge stiftelsen dør en britisk mann av prostatakreft hvert 45. minutt. Det tilsvarer 11.000 menn hvert år. Stiftelsens uttalte mål er å «hindre at menn dør av prostatakreft».

Jakkemerket brukes naturligvis også i lavere divisjoner. Simon Grayson, som nå er trener i League One-klubben Bradford, er én av pådriverne for bruken. Han mistet bestevennen til prostatakreft i 2014.

– Prostate Cancer UK er veldig nær hjertet mitt og jeg støtter det til ære for min venn Steve Garbett. Hans modige, 10 år lange kamp mot kreften fikk meg til å skjønne faren ved sykdommen, sa Grayson i et intervju på prostatecanceruk.org i 2017.

Allerede da hadde Grayson samlet inn en verdi tilsvarende 1 million kroner til kreftsaken.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball