Derfor har TILs A-stall økt drastisk på tre år

Med signeringen av Peter Aas har TIL totalt 25 spillere på A-lagskontrakt. Og det er ikke sikkert klubben nøyer seg med det.

TIL-JUBEL: Her er Simen Wangberg, Christian Landu-Landu, Ulrik Yttergård Jenssen og Thomas Lehne Olsen.  Foto: Rune Robertsen

fotball

For fortsatt er det aktuelt at TIL kommer til å hente en venstreback – trolig på lån – før overgangsvinduet slamrer igjen.

– Vi har diskutert om vi har nok dekning i bakre ledd, men foreløpig er det ikke noe konkret der, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Fredag fikk unggutten Peter Aas (20) en profesjonell avtale med Tromsø IL.

– Peter har jobbet steintøft og har hatt fremgang. Han hadde en vanskelig og skadepreget 2016-sesong, men er blitt bedre og bedre hele tiden. Vi satser på at han tar nye steg, sier Johansen.

Lønnsramme: 15 mill.

Peter Aas er spiller nummer 25 i TILs A-stall, inkludert Lasse Nilsen som er på utlån til TUIL fram til sommeren. Dersom TIL ikke selger noen spillere før sommeren, blir Tom Høgli TILs 26. A-lagsspiller.

– Optimalt sett skulle vi hatt en så bred stall hvert år. Det kan godt hende at vi i fremtiden vil ha rundt 25 spillere. Men mens jeg har vært her har vi hatt 21–23 A-lagsspillere, sier Johansen til iTromsø.

Og har helt rett i det. De tre siste sesongene har TIL henholdsvis hatt 23 (2016), 22 (2015) og 21 (2014) spillere i A-stallen.

TIL har over tid hatt en lønnsramme på 15 millioner kroner for A-stallen.

Den er økt noe – med ekstern hjelp. For noen uker sider ble det nemlig klart at TIL får fem millioner kroner av Trond Mohn. 1,1 mill. ble brukt til kjøpet av Slobodan Vuk.

Nye Mohn-midler ble denne uken brukt på signeringene av Senegal-duoen Elhadji Mour Samb (23) og Mehdi Dioury (18).

– Vi har bakt noen Trond Mohn-penger i noen av de nye spillerne, bekrefter Johansen.

– Skal være krevende

Han bedyrer at man ikke satser over evne med stallutvidelsen.

– Vi er innenfor den totale rammen vi disponerer i 2017. Vi har en økt satsing slik at vi kan ta et steg opp. Vi har også en god planlegging for 2018-budsjettet og de kontraktene som ligger der, sier Johansen.

Peter Aas fikk kun en ettårskontrakt.

– Å være en del av TILs A-stall skal være tøft og krevende. Vi skal bli bedre og bedre, og det skal bli tøffere å bli en del av eliteseriestallen. Peter har en fin utviklingsarena i år. Han kan vise seg fram, utvikle seg og kanskje få en lengre kontrakt, sier Johansen.

TILs A-stall:

Keeper: Gudmund Kongshavn, Filip Loncaric, Jacob Karlstrøm

Forsvar: Kent-Are Antonsen, Magnar Ødegaard, Hans Norbye, Mehdi Dioury, William Frantzen, Simen Wangberg, Jostein Gundersen, Lasse Nilsen (utlånt til TUIL til sommeren 2017).

Midtbane: Christian Landu-Landu, Morten Gamst Pedersen, Ulrik Yttergård Jenssen, Jonas Johansen, Magnus Andersen, Aron Sigurdarson, Mikael Norø Ingebrigtsen, Fredrik Michalsen, Elhadji Mour Samb, Peter Aas.

Spiss: Thomas Lehne Olsen, Gjermund Åsen, Runar Espejord, Slobodan Vuk.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball