Derfor valgte han draktnummer 10

Thomas Lehne Olsen (24) har som målsetting å score et tosifret antall ganger denne sesongen. Draktnummeret han har valgt forplikter.

FÅR TROLIG STARTE: Thomas Lehne Olsen ser ut til å få tillit fra start i serieåpningen mot Molde.   Foto: Øyvind Sivertsen

fotball

ALFHEIM: Alt tyder på at Hamar-gutten får spissplassen i serieåpningen borte mot Molde søndag. Han har scoret fem mål i treningskampene etter overgangen fra Strømsgodset i vinter.

— Jeg føler det har gått ganske bra. Jeg har i alle fall lagt inn en god søknad, ja, sier Lehne Olsen til iTromsø.

Han skal spille i draktnummer 10 for TIL. Legenden Sigurd Rushfeldt hadde samme nummer. Han endte på 172 scoringer i eliteserien, som er rekord.

- Draktnummer 10 forplikter?

— Jeg vet det. Men jeg liker å få litt press på meg. Jeg håper det kan gjøre meg enda bedre og da jeg fikk spørsmålet om nummer 9 eller 10, synes jeg det var et ganske lett valg.

- Hvorfor?

— Fordi jeg alltid har drømt å ha tieren. Jeg har aldri hatt den før, så det blir første gangen, svarer Lehne Olsen, som er Manchester United-supporter.

— Jeg har alltid vært glad i David Beckham. Han hadde både nummer 7 og 10 i United, så det er de to draktnumrene jeg har hatt lyst på, sier Lehne Olsen.

Minst ti mål

I fjor scoret han ett mål i eliteserien på fire kamper fra start. Målsettingen er betydelig større enn det.

— Mitt indre mål er å score tosifret denne sesongen. Men det er så klart til syvende og sist viktigst at laget vinner, sier 24-åringen.

Men toppscorertittelen er han ikke ute etter.

— Jeg tipper Christian Gytkjær og Olivier Occéan kjemper om å bli toppscorer. Kanskje Marcus Pedersen også, om han blir frisk, sier Lehne Olsen.

— Herlig gruppe

Han var lenge sett på som et stort talent, men i Godset ble det ikke så mye spilletid.

— Jeg gleder meg veldig til denne sesongen. Det var derfor jeg kom hit også, fordi jeg skulle få mer spilletid og forhåpentlig utvikle meg mer, sier spissen, som har funnet seg godt til rette i TIL.

— Jeg er blitt veldig godt tatt imot, og det er en herlig spillergruppe – en ung og lovende gjeng som er ivrige til å trene og vil bli bedre. Det er hyggelige mennesker i byen, og jeg har funnet meg et godt sted å bo, sier Lehne Olsen.

Bård Flovik holder kortene tett til brystet angående førsteellever søndag, og vil ikke bekrefte at Lehne Olsen starter kampen.

- Lehne Olsen ligger godt an i alle fall?

— Han har scoret litt mål i vinter og vært skarp på mange ting nå. Runar (Espejord) – som er hovedkonkurrenten her nå – er i veldig stor fremgang, så laget er ikke satt, svarer Flovik.