Dette er RBK-trenerens favoritt til å bli Norges nye landslagstrener

Ble lansert av Solskjær – nå røper Kåre Ingebrigtsen sin egen kandidat.

Kåre Ingebrigtsen sier han har det som plomma i egget i Rosenborg. Han ønsker å fortsette som klubbtrener.  Foto: Sporten, ADRESSEAVISEN

fotball

MASPALOMAS (adressa.no): Det har vært en mildt sagt spesiell dag for dem som følger alt som skrives rundt landslaget. I morges var Ole Gunnar Solskjær brennhet kandidat til å overta Norge, så sa Solskjær at han ikke var aktuell lenger – og kastet ballen videre til Kåre Ingebrigtsen.

– Hvis man vinner «the double» to år på rad bør man være en god kandidat. Det er en oppe i Trøndelag som jeg synes har gjort en god jobb, sa Solskjær til TV2.

– Plommen i egget

Bruttern har uttalt en rekke ganger i flere medier at han ikke er aktuell. Han har hele tiden vært tydelig på at han vil fortsette å trene Rosenborg, og har heller ikke blitt spurt av NFF.

– Jeg føler at jeg vil være klubbtrener og vil være på treningsfeltet hver dag. Nå er jeg også i en fantastisk klubb. Jeg har det som plommen i egget i Rosenborg, sier han.

Tidligere på dagen hadde Ingebrigtsen uttalt seg positivt om Ole Gunnar Solskjær – da det var kjent at han var aktuell.

Bruttern har tidligere også vært veldig positiv til Ståle Solbakkens kandidatur.

Ser mot Sverige

Med de to ute av dansen – i tillegg til seg selv – ser RBK-treneren nå østover når han trekker sin favoritt opp av hatten:

– Erik Hamrén er en herremann som er tilgjengelig, og som har en bra CV. Mange har snakket om Lars Lagerbäck, også, som har hatt bra suksess. Hamrén er imidlertid på min førsteplass fordi jeg kjenner mer til han. Han er en tydelig leder, og har håndtert større stjerner enn det vi har i Norge, sier Bruttern.

Han har samtidig forståelse for jobben toppfotballsjef Nils Johan Semb har for tiden.

– Det ligger jo noen økonomiske begrensninger der, i og med at det ble så pass mye styr rundt sluttlønna til Per-Mathias Høgmo (fire millioner). Det blir viktig at både fotballfamilien og alle rundt fotballen nå stiller seg ordentlig bak den nye landslagssjefen, sier Ingebrigtsen.