Diego Costa nekter å returnere til Chelsea: - Jeg har bestemt meg for min neste klubb

Spansk-brasilianeren hevder konflikten med Chelsea-sjefen tvinger ham bort.

I HJEMLANDET: Diego Costa vil ikke dra tilbake til Chelsea og engelsk fotball.  Foto: Matt Dunham / TT / NTB Scanpix

fotball

Diego Costa var ikke en del av Chelsea-laget som tapte 2–3 hjemme mot Burnley i Premier League-premieren. Den spanske landslagsspissen sitter hjemme i Brasil, landet han vokste opp i. 28-åringen ønsker ikke å returnere til London og engelsk fotball.

Costa hevder at manager Antonio Conte skal ha gitt beskjed etter forrige sesong om at han var uønsket i klubben.

– Han vil ikke ha meg der. Jeg venter på at Chelsea skal sette meg fri. Jeg ønsket ikke å dra. Jeg var fornøyd. Når manageren ikke ønsker deg, må du dra, sa Costa i et stort intervju med den britiske avisen Daily Mail.

Ifølge Sky Sports ønsker Chelsea å få Costa tilbake til England for å komme i kampform, men 28-åringen skal ikke være interessert i å trene med reservelaget. Han beskylder klubben for å behandle ham «som en kriminell».

IKKE PÅ TALEFOT: Diego Costa og Chelsea-manager Antonio Conte.  Foto: Carl Recine

Vil ikke tilbake

Nå har Costa kommet med en uttalelse der han sier at han ikke vil reise tilbake til Chelsea. Han ønsker kun å spille for gamleklubben Atlético Madrid, skriver Sky Sports.

– Jeg har allerede bestemt meg for min destinasjon. Jeg må returnere til Atlético Madrid. Det virker som vi har nådd en blindgate, og Chelsea vil ikke la meg gå, heter det i Costas uttalelse.

28-åringen truet nylig med å bli værende i Brasil ut kontraktstiden framfor å komme tilbake til London. I et intervju med Daily Mail uttalte han at Chelsea behandlet ham som en «kriminell».

En eventuell overgang til Atlético kan først bli registrert i januar 2018. Den spanske hovedstadsklubben har for tiden en overgangsnekt hengende over seg.

Costa skal allerede ha blitt bøtelagt med to ukers lønn av Chelsea for ikke å returnere til sesongoppkjøringen. Han regner imidlertid med at uenighetene med Chelsea vil bli løst og at han til slutt kan returnere til Spania.

Hvis så ikke skulle skje, vurderer spissen å bli værende i Brasil ett år uten å spille fotball. Hans advokat skal også ha sagt at man vurderer å gå til rettslige skritt mot Chelsea.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball