Direkte: Kan TUIL komme tilbake på seierssporet?

TUIL tapte 1–2 hjemme mot Sandnes Ulf. Slik var kampen.

JAKTER SEIER: Tobias Nygård Vibe og TUIL-spillerne feirer en scoring tidligere i sesongen. Før kveldens kamp mot Sandnes/Ulf har «Dalingan» gått fem seriekamper på rad uten seier.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

TUIL stiller med følgende 11 mot Sandnes Ulf, som har Tomas Kristoffersen i sin startoppstilling:

Grzegorz Flasza - Steffen Skogvang Pedersen, Anders Jenssen, Tobias Nygård Vibe, Jo Nymo Matland - Lars Gunnar Johnsen, Anders Karlsen - Håkon Kjæve, Vegard Lysvoll, Lars Henrik Baal Andreassen - Mohammed «Mo» Ahamed.

Benk: Theodor Nilsen, Elias Uppheim Skogvoll, Tor Martin Mienna, Håvard Bergstedt Lysvoll, Mathias Dahl Abelsen, Jonas Høylo Fundingsrud, Vetle Walnum Vinje.

Vi følger kampen her live fra klokken 18:

90+6 min: Dommeren blåser for full tid.

90+4 min: Abelsen får skuddet over muren, men det er alt for enkelt plassert og går rett i klypene på Sahlgren.

90+3 min: Tobias Nygård Vibe kriger og vinner TUIL et frispark på 25 meters hold. Her skal nok Jo Nymo Matland eller Mathias Dahl Abelsen forsøke et direkte skudd...

90+2 min: En utrolig Sandnes Ulf-avslutning fra omtrent 40 meter reddes av Flasza i full strekk! Ballen har perfekt retning i bue ned mot høyre stolperot, men TUILs keeper gjør en god jobb med å berge ballen unna til corner.

90 min: Det er lagt til fem minutter i Tromsdalen! Fortsatt tid til både én og to scoringer.

87 min: Annulert scoring for TUIL! Lars Henrik Baal Andreassen med en fin pasning fra dypt i banen, et smart overhopp sørger for at ballen havner hos Håvard Lysvoll. Han spiller på tvers til Tor Martin Mienna, som kommer bak han og triller ballen i åpent mål. Men flagget er oppe. Må være på Lysvoll, men også den situasjonen skal bli interessant å se på nytt.

83 min: TUIL gjør sitt tredje og siste bytte. Tor Martin Mienna erstatter Håkon Kjæve.

77 min: TUIL Arena roper på straffe igjen! Denne situasjonen er spesiell. Sandnes Ulfs keeper kommer ut i feltet, men litt for sent for å rekke ballen skikkelig foran Vegard Lysvoll. Ender i en slags kombinasjon av en rotete utboksing og et overfall på Lysvoll.

Først kan man tro at dommeren bruker fordelsparagrafen for TUIL, siden hjemmelaget får et skuddforsøk, fra langt hold, på nærmest åpent mål. Men etter at det ebber ut i ingenting, blir det ikke dømt noe.

76 min: Ser ut som at Anders Karlsen går ned i midtforsvaret, mens Lars Henrik Baal Andreassen trekker mer midt inn i banen, mens Håvard Lysvoll går ut på kant.

75 min: TUIL gjør et nytt bytte. Håvard Lysvoll kommer inn for Anders Jenssen.

73 min: En Sandnes Ulf-spiller stanger ballen over eget mål like foran keeper. Corner for TUIL.

72 min: Det har vært en rolig fase i kampen. Nå har TUIL et frispark midt inne på Sandnes Ulfs banehalvdel, som med frisparkfoten til Jo Nymo Matland er en farlig mulighet.

60 min: Målscorer Miljeteig pådrar seg gult kort for en kynisk felling av Håkon Kjæve på full fart frem i Sandnes Ulfs banehalvdel.

59 min: TUIL gjør sitt første bytte. Lars-Gunnar Johnsen, som muligens sliter litt med skade, gir plass for Mathias Dahl Abelsen.

55 min: Sandnes Ulf tar ledelsen! Et innlegg klareres ut i returrommet av Jo Nymo Matland, men lempes inn i boksen igjen. Der havner den hos Roy Andrè Miljeteig, som banker til. Det første forsøket reddes av Grzegorz Flasza, men når Miljeteig får stå like alene på returen, kan han enkelt putte inn ledermålet for Sandnes Ulf. 1–2 i Tromsdalen.

54 min: Dødball-kanonade fra TUIL og Jo Nymo Matland. Et frispark 15 meter inn på Sandnes Ulfs banehalvdel blir klarert til ny corner. Corneren møtes av Tobias Nygård Vibe, som header til side for mål.

52 min: Den neste corneren blir småfarlig, den også. Matland slår lavere inn i boksen denne gangen, men «Mo» velger muligens feil når han forsøker en stupheading på det lave innlegget. Treffer ikke med headingen, og kunne kanskje ha skutt i stedet.

51 min: Corner for TUIL. Jo Nymo Matland skal svinge innover fra høyre. Det ender i en kjempemulig. Corneren slås over alle - helt «Mo» alene langt på andre siden av målet. Han header tilbake inn mot boksen, og der møter Anders Jenssen. Hans kontante og harde heading går midt på Saku-Pekka Sahlgren som får opp hendene i tide til å parere til ny corner.

48 min: Steffen Skogvang Pedersen svinger inn et innlegg fra dypt inne på Sandnes/Ulfs banehalvdel. «Mo» er tøff inne i boksen og når ballen først. Flikker den like utenfor stolpen!

46 min: Kampen er i gang igjen.

45+1 min: Pause. Sandnes Ulf-scoringen er det siste som skjer i første omgang. For en kalddusj rett før pause.

45+1 min: Utligning! «Selvfølgelig» blir den tvilsomme corneren like før pause kostbar. Axel Kryger stiger opp mellom flere TUIL-spillere og setter hodet på ballen. Ikke kjempegodt plassert, men fra kloss hold er det ikke enkelt for Flasza å holde avslutningen ute. 1–1 på TUIL Arena.

45 min: Corner til bortelaget i det vi går inn i overtiden. Protester fra TUIL-keeper Flasza som mener at han holder ballen inne i spill.

40 min: Ny stor TUIL-sjanse! Nå herjer «Dalingan». To flotte pasninger fra Lars-Gunnar Johnsen og Vegard Lysvoll bygger opp et nytt tungt TUIL-angrep. Etterhvert får Steffen Skogvang Pedersen kommet til innlegg, og det treffer nettopp Lysvoll i boksen. Han header mot mål, men avslutningen blir plassert midt på mål, og Sahlgren fanger ballen.

35 min: SÅ TAR TUIL LEDELSEN! Vegard Lysvoll går på et nytt raid, likt det han gjorde tidligere i omgangen. I stedet for å skyte spiller han denne gangen videre til Lars Henrik Baal Andreassen som kommer på et sugende løp. Pasningen, mottaket og avslutningen er helt perfekt - og TUIL går opp i ledelsen 1–0!

33 min: Blir TUIL snytt for straffe? Det er i hvertfall høylydte protester på TUIL Arena når Steffen Skogvang Pdersen går på et kjemperaid og forserer et par-tre Ulf-spillere. Like innenfor 16-meteren går TUIL-backen i bakken, og det ser ut som det er kontakt. Vrien situasjon å vurdere uten repriser, både for oss og sikkert dommeren.

30 min: Lars-Gunnar Johnsen ligger nede, men kommer seg heldigvis opp igjen. Midtbanestrategen har hatt en god omgang for TUIL og dominert særlig de siste minuttene.

27 min: Frisparket stusses over av et TUIL-hode til corner. Den første corneren forlenges videre til en ny corner av keeper Flasza.

25 min: Lars-Gunnar Johnsen løper inn i en Sandnes Ulf-spiller på full fart inn i TUIL-boksen. Blir frispark til bortelaget i meget farlig posisjon, like utenfor 16-meteren på venstresiden. Store protester fra hjemmelaget.

24 min: TUIL tar en kort corner, og klarer aldri å få lagt skikkelig inn i boksen. Men idet Sandnes Ulf skal til å kontre, klarer «Mo» å få fatt i ballen og bare banker i vei et optimistisk skudd på førstetouchet. Milevis over, men greit å få avsluttet det angrepet.

23 min: Ny corner til TUIL. Hjemmelaget har koblet et grep om denne kampen etterhvert.

20 min: Men TUIL biter seg fast på bortelagets banehalvdel, og vinner et innkast. Vegard Lysvoll får ballen og forserer forbi et par motstandere. Deretter prøver han skuddfoten fra 20 meter. En liten halvmeter utenfor stolpen!

18 min: Corner til TUIL. Blir ingen umiddelbar farlighet...

16 min: Steffen Skogvang Pedersen forsøker en langpasning i bakrom mot Vegard Lysvoll. Men retningen er ikke helt presis, og Ulf-keeper Saku-Pekka Sahlgren kan snappe ballen.

14 min: Hurtig TUIL-angrep fører til dagens første gisp fra tribunene. Håkon Kjæve slår et farlig innlegg fra høyresiden, men lille, spenstige «Mo» klarer ikke å nå helt opp til ballen. Ikke veldig langt unna en farlig avlustning der.

12 min: Rolig fase i kampen nå. Ulfs storvokste spiss Kent Håvard Eriksen, som Bodø/Glimt nylig fikk avslått et bud på hele 1,75 millioner kroner på, får et innlegg i boksen, men mislykkes totalt i mottaket. Går til utspill fra TUILs keeper.

8 min: TUIL trykker litt på. Til slutt prøver «Mo» med et innleggsforsøk, men det går forbi alt og alle - helt ut til Ulf-innkast på motsatt halvdel.

5 min: Den hjemvendte veteranen Jo Nymo Matland er bakpå og pådrar seg et frispark, midt inne på motsatt banehalvdel. Innlegget fra dødballen klareres urent av Flasza, men det er heldigvis en TUIL-spiller som får ballen og beiner den ut.

4 min: Så ypper TUIL seg! Håkon Kjæve danser seg til hjørnet av femmeteret, i meget farlig innleggsposisjon, men det er et overtall av sortkledde Ulf-spillere foran eget mål, og det lave innlegget blir klarert.

3 min: Sandnes Ulf med kampens første lille farlighet. Får stusset ballen inn i TUIL-boksen, men Lars-Gunnar Johnsen flikker et iskaldt tilbakespill til Grzegorz Flasza, som den polske målvakten håndterer bra. Måker ballen langt ut.

1 min: Kampen er i gang presist. Vi anslår at det er knapt 200 tilskuere på plass fra start.

** Klokken er 17.50 og lagene trasker i garderoben for en siste pep-talk før avspark. Sandnes/Ulf har med assistenttrener Bojan Zajic, berømt for sine skuddfinter. Her er det viktig at ikke TUIL-spillere går «i pølseboden» mot Zajics spillere.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball