Doddo-bloggen: «Det ble en kveld som vil huskes med gru»

Doddo er grenseløst skuffet etter Branns tap mot Kristiansund.

Doddo blogger om Brann for Bergens Tidende.  Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

fotball

Brann har hatt en godkjent sesong. De var lenge med i gullkampen, og de er sikret medalje. Det er mye positivt å si om Branns prestasjoner og om Lars Arne Nilsens disposisjoner, men akkurat nå er det en kun en grenseløs skuffelse som siger innover supporterhjertet mitt. Gullet lå der og ventet på oss. Rosenborg kranglet med seg selv, treneren deres fikk fyken, sentrale spillere var skadet og de tapte fotballkamper.

Dessverre gjorde Brann også det. Gang på gang, og mot Kristiansund snublet de igjen. Dermed ble det en kveld som vil huskes med gru. Ikke bare tapte Brann, men Rosenborg ble seriemestere og Molde passerte dem på tabellen.

«Tannløse og tafatte»

Kristiansund skulle hatt en spiller utvist på stillingen 0-0, og kanskje ville alt sett annerledes ut, da. Kanskje ville kampen bikket Branns vei? Det får vi aldri vite. Uansett så det ikke ut som om Brann ønsket å vinne oppgjøret. Brann var tannløse og tafatte før pause, som de så ofte har vært i det siste. Det var først et stykke ut i andre omgang at de våknet.

Bamba hadde et flott raid som endte med en scoring, men like etterpå forsvant luften ut av Brann-ballongen for godt. Da bommet Bamba på straffen han aldri skulle tatt. Vito Wormgoor har vært en eksellent straffeeksekutør for Brann. Hvorfor i alle dager skulle han overlate det ansvaret til den tidligere Kristiansund-spilleren?

  • Se høydepunktene fra kampen her:

«Ikke mye å skryte av»

Branns spillestil ser på sitt beste kald, kul og herlig kynisk ut. På sitt verste, som mot KBK, ser den bare hjelpeløs ut. Hvis Brann ikke er det laget som løper mest og takler hardest, krymper de og blir til en middelmådighet.

Brann har gjort det vanskelig for seg selv. Når de spiller fotball som kun fenger menigheten, når de byr minst mulig på seg selv over media, og når de velger å selge en av sine viktigste spillere uten en adekvat forklaring i forrige overgangsvindu, så må resultatene være veldig, veldig gode, og vel så det for at de kan fortsette på samme distanserte vis. Da er det bare et tidsspørsmål før supporterne vender dem ryggen. Hvilket mange av dem allerede har gjort. I forrige kamp var det 8.887 av Bergens 280.000 innbyggere til stede på Stadion. Det er det ikke mye å skryte av.

Brann skal ha takk for at de ga oss en god vår. Den varmet, men nå er det bare mørkt og kaldt og trist, og jeg er glad sesongen snart er over.

(Og i mens vinner Rikard Norling i Sverige mens Sivert Heltne Nilsen sitter på benken i Danmark.)