Doddo om Nilsen-bytter: «Uforståelig»

BLOGG: Doddo er kritisk til flere av Lars Arne Nilsens valg i kampen mellom Brann og Vålerenga.

Eduardo «Doddo» Andersen blogger om Brann.   Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

fotball

Nei atter nei.

Også mot Vålerenga, da, og midt i gullkampen. Dette var ett tap som sved langt inn i hjerteroten. Vålerenga jubler, mens Rosenborg passerte oss på tabellen. Den tjuende serierunden var i sannhetens navn en runde for glemmeboken.

Brann la opp til den samme kampplanen som har gitt laget så mange poeng på bortebane denne sesongen. I medgang ser den smart ut, i motgang ser den bare dum og destruktiv ut. Hvis laget skal lykkes, må hver eneste spiller på laget utføre sine arbeidsoppgaver til punkt og prikke. Minst én av de ytterst få målsjansene de skaper må settes, og tabber kan ganske enkelt ikke tillates.

– Tannløse

Denne gangen mislyktes Brann. De satte ikke den ene målsjansen de fikk, og Radlinger gjorde flere elementære feil, den ene av dem skulle få fatale følger.

Vålerenga hadde gjort hjemmeleksen og ga minimalt med rom til Brann. Sakte men sikkert overtok de styringen. Brann var forbausende tannløse. De skapte lite, de tapte de fleste dueller og de lot Vålerengas middelmådige lag se ut som en medaljekandidat. VIF var best, men det var en tabbe som avgjorde kampen. Skuddet til Nouri skal en eliteseriekeeper ta ti av ti ganger. Vår sisteskanse er rett og slett blitt et problem. Han hadde en god vårsesong, men i det siste har feilene florert. Tabbekvoten er fylt opp. Det er bare å håpe på at han finner tilbake til det trygge spillet han viste oss tidligere i år, for Radlinger kommer til å bli Branns målvakt ut sesongen.

Doddo mener Lars Arne Nilsen heller burde byttet ut Fredrik Haugen enn Peter Orry Larsen.  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Uforståelig

Jeg skal ikke kritisere Branns trener. Det er takket være Nilsen at Brann ligger der de ligger, det er han som gjort Brann til en suksessklubb. Noen spørsmålstegn må det imidlertid være lov å sette, som for eksempel den nesten ubegrensede tilliten han har til enkelte av spillerne. Lars Arne Nilsen har spillere som alltid prioriteres, uansett form, og enkelte spillere som regelmessig vrakes. I kampen mot Vålerenga var det lett uforståelig at han byttet inn på en rusten Braaten fremfor en kampklar Vega. Det var også rart at han tok ut Peter Orry Larsen i stedet for Haugen, og Azar Karadas, ja han ble nok en gang ble sittende på benken i samtlige minutter.

Det er også noe underlig at det er kun Grøgaard av de nye spillerne som har fått tillit fra start i kampene etter at overgangsvinduet ble stengt. Spillere som Bamba og Jenssen vil på sitt beste forsterke Brann. Det haster med å få de i gang. Til sammenligning har Rosenborg kjøpt Issam Jebali. Han fikk tillit umiddelbart. På tre kamper har han scoret tre ganger, og tunisieren er kanskje hovedårsaken til at Rosenborg-lokomotivet nå dundrer av gårde.

Men la oss ikke fortvile for mye, folkens. Vi er bare to poeng unna toppen, og er det noe vi har lært etter tre år med Lars Arne Nilsen, så er det at Brann reiser seg kjapt etter tunge nederlag.