Dommeren som avlyste: – En tung avgjørelse

Dommer Sigurd Kringstad forteller hvorfor kampen mellom Tromsø IL og Strømsgodset ikke kunne spilles.

AVLYSTE: Dommer Sigurd Kringstad (til venstre) avlyste kampen TIL- Strømsgodset på Alfheim stadion.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

15 minutter før kampstart ble det avgjort at kampen ikke kunne gjennomføres. Da hadde det lavet ned snø og Alfheim-matta var helt hvit.

– Avgjørelsen tok jeg i lag med begge lag. Cirka et kvarter før kampstart tok jeg med begge lags trenere og kapteiner ut i midtsirkelen. Du kan kalle det en enstemmig avgjørelse, selv om det endelige ansvaret ligger på meg. Slik jeg har forstått det, er ingen uenige, sier dommer Sigurd Kringstad.

Sikkerhetsmessige hensyn veide tungt.

– Værforholdene råder vi ikke over, og dessverre er det ikke godt nok til å gjennomføre en kamp, mener Kringstad.

Fare for spillernes helse

– Har det med spillernes helse å gjøre?

– Ja, det har det. Det kan bli glatt og det er også frykt for at det kan kladde under skoene. Da blir det veldig ujevnt og ustøtt for spillerne, svarer dommeren.

– Var det en enkel eller vanskelig avgjørelse?

– Det er en tung avgjørelse. Begge lagene og jeg hadde gledet oss til å komme i gang med andre serierunde. Vi har prøvd å være positive, og vi prøvde i det lengste å få avviklet kampen, men dessverre gikk det ikke, sier dommeren.

– Forstår at kampen ble avlyst

Til de som mener at man burde prøvd å starte kampen, sier Kringstad:

– Det kan du godt si, men min avgjørelse beror på at værmeldingen ikke ga inntrykk av at det skulle letne noe. Det ville ikke bli bedre, og det er også slik at hvis vi spiller i 20 minutter og så må utsette, må vi starte kampen i det 20. minutt igjen. Da er det en vurdering om det er rettferdig og gunstig overfor lagene. Det er også ei sportslig vurdering.

TIL får nå en «hengekamp» og neste oppgjør er ikke før borte mot Molde 2. april. TIL har fortsatt null poeng etter 1–4-tapet mot Start i serieåpningen.

– Det hadde vært fint og prøvd å få rettet opp det vi presterte i den første kampen, men nå har vi en kamp til gode. Da får vi ta tre poeng når den spilles, sier Kent-Are Antonsen.

Forsvarsspilleren mener avlysningen var riktig.

– Det var minimal sikt. Spesielt når du løper, så ser du svært lite. Da vi varmet opp lå det et 5 cm tykt snølag på banen. Du sklir med en gang. Jeg skjønner at kampen ble avlyst, sier Antonsen.