Drømmemål, straffedrama, straffemiss og to overtidsmål i toppkampen

Det ble et enormt drama i toppkampen mellom Liverpool og Tottenham.

Mohamed Salah så ut til å bli matchvinner med en lekker scoring, men på overtid reddet Harry Kane Tottenham-poeng.  Foto: Reuters

fotball

Liverpool-Tottenham 2–2 (1–0)

Drømmemål. Straffedrama etterfulgt av straffebom. Overtidsmål. Nytt straffedrama. Nytt overtidsmål. Og det i en kamp hvor Liverpool med seier kunne sikre tredjeplassen på tabellen. Tottenham på sin side, kunne klatre forbi Liverpool dersom de vant kampen.

Det var så mye dramatikk mot slutten av kampen, at vi knapt vet hvor vi skal begynne. Men vi prøver å ta det kronologisk, selv om bildet etter kampen gir oss et lite bilde på hvilket fotballdrama som pågikk på Anfield søndag kveld:

Spillere og trenere i heftig diskusjon med dommerne etter at Liverpool og Tottenham spilte uavgjort.  Foto: ANDREW YATES / X03469

Tidlig ledelse

Liverpool tok ledelsen allerede etter tre spilte minutter. En feilpasning fra Eric Dier ble snappet opp av Mohamed Salah.

Salah kom da alene med Tottenhams keeper, Hugo Lloris. Keeperen ble fintet feil vei og Salah, som kjemper om toppscorertittelen i Premier League mot Tottenhams Harry Kane, satte ballen trygt i mål.

Det skjedde mye mer i første omgang, men vi må bare hoppe videre til andre omgang. Den omgangen var nemlig av det sjeldne slaget.

Straffedrama

Etter 79 minutter ble Tottenhams Victor Wanyama byttet inn mot. To minutter senere spratt ballen ut i returrommet til Tottenhams nummer 12.

Wanyama dundret til med utsiden. Ballen skrudde deretter perfekt opp i krysset.

– Det perfekte treff – det er sånn det ser ut, utbrøt TV 2s kommentator, Øyvind Alsaker, før TV 2s ekspert, Brede Hangeland, la til:

– Han har perfekt teknikk, treffer med utsiden på ballen. Den skrur inn, oppsummerte den tidligere Premier League-spilleren.

Men dramaet var bare så vidt begynt.

For noen minutter senere blir en offside-plassert Harry Kane spilt gjennom. Han runder keeper Loris Karius, blir felt, og dommer Jon Moss pekte på straffemerket. Men Kane sto jo i offside?

Jon Moss og linjedommer tok en lang prat før de tildelte Tottenham straffe.  Foto: Reuters

Moss gikk ut til sin linjedommer og sto lenge å diskuterte. TV-kameraet snappet opp diskusjonen som handlet om hvem som var nær ballen da Kane ble spilt gjennom. Etter litt frem og tilbake fikk til slutt Kane straffen.

– Det var en klar offside. Jeg skjønner ikke hva de diskuterte, sier Liverpools trener, Jürgen Klopp etter kampen.

Kane tok straffen selv. Og satte den rett på Karius i Liverpool-målet.

Overtidsmål 1

Men kampen var så langt fra ferdig.

For på overtid tryllet Salah igjen. På en eller annen merkelig måte kom Salah seg fri fra de fire spillerne som var rundt han.

Og når Salah kommer seg alene med keeper på rundt fem meter, da blir det som regel mål. Så også denne gangen. Liverpool var nok en gang i føringen.

Overtidsmål 2

Og som om det ikke var nok: Minutter senere fikk Tottenham nok en omdiskutert straffe. Erik Lamela ble sparket i leggen av en Liverpool-forsvarer. Dommeren ser først ingenting før han noen sekunder senere, etter at assistentdommeren hadde gitt beskjed, dømmer ny straffe til Tottenham.

Reprisen viser at assistentdommeren hadde rett. Lamela blir jo faktisk sparket i leggen, men Liverpool var altså godt i gang med kontringen før Moss blåste. Nok en gang ble det samtaler på sidelinjen, nok en gang ble det dømt straffe.

– Kampen ble veldig påvirket av assistentdommerens avgjørelser. Sånn er det, det må vi bare takle, men det er vanskelig å akseptere alle avgjørelsene i dag, sier Klopp.

Denne gangen var Kane sikker og sikret 2–2 med kampens siste spark på ballen.