Drømmer om at «nye Alfheim» er ferdig om tre år

Tror TIL kan få mye å feire i 2020.

FORNØYDE: Her er Jarle Heitmann, styreleder i Alfheim stadion II, TIL-sportssjef Svein-Morten Johansen og prosjektansvarlig Roger Ness i Tromsø bolig etter tirsdagens formannskapsmøte.  Foto: Øyvind Sivertsen

fotball

Da fyller TIL nemlig 100 år – og Heitmann håper at klubben også da kan innvie det nye tribuneanlegget – med tribuner i nord og sør – på stadion.

– Jeg skjønner at utbygger ikke vil forplikte seg (til tidspunkt), men både TIL og Alfheim stadion II har et ønske om at det skal være ferdig i 2020. Da har TIL 100-årsjubileum. Men det er klart at det verken er TIL eller Alfheim stadion som skal bygge dette. 2020 er et godt år for TIL, sier Heitmann, som er styreleder i selskapet Alfheim stadion II AS.

I dag vedtok formannskapet i Tromsø kommune å gå videre med boligprosjektet på Alfheim – som også innebærer bygging av tribuner. Flertallet vendte dermed tommelen ned for administrasjonen, som i sin innstilling ville nedskalere prosjektet.

SLIK KAN DET BLI: Her er en skisse av Alfheim-området, slik det kan se ut etter at byggingen er ferdig. Illustrasjon: 70 grader Nord arkitektur.   Foto: Foto: ESAadmin

– Forventer god fremdrift

Heitmann tror at en reguleringsplan kan være politisk behandlet i løpet av første halvår i 2018.

– Jeg forventer at kommunens administrasjon, når vi nå har fått disse avklaringene, faktisk sørger for at det blir en god fremdrift i saken, sier han.

Roger Ness er prosjektansvarlig i Tromsø Bolig, som er utbygger.

– Det er et stykke igjen til vi har et ferdig prosjekt, men dette gir oss i alle fall rom til å gå videre. Nå må vi prøve å finne en best mulig løsning for grunneierne, utbygger og de øvrige som holder til i området der oppe, sier Ness.

FORNØYD: TIL-direktør Stig Arne Engen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

– Er du lettet nå?

– Ja, på ett vis er jeg jo det. Hadde vi ikke kommet oss dit, så kunne det hende vi måtte skrinlegge planen slik den foreligger nå, sier Ness.

Tre prosjekter

Han anslår at bygging vil skje cirka et halvår etter at reguleringsplanen er vedtatt – altså tidligst rundt årsskiftet 2018–2019.

– Og da er det store spørsmålet: Når blir dere ferdig?

– Det skal jeg ikke mene så mye om akkurat nå. Det kommer an på hvor man begynner å bygge og hvor lang tid hvert prosjekt tar. Egentlig snakker vi jo om tre forskjellige prosjekter her: nordre del av stadion, søndre del og grusbanen, sier Ness.

– Mindretallet i formannskapet og administrasjonen er bekymret for høyden i bebyggelsen. Er det noe dere skal se på – og kan være villig til å justere?

– Vi tar med oss signalene vi har fått, både fra flertallet og mindretallet. Det er flere betraktninger som skal gjøres før det finnes et endelig reguleringsforslag. Jeg vil ikke forskuttere mer enn det, svarer Ness.

TIL-direktør Stig Arne Engen er for tiden i Oslo, på møter i Norsk Toppfotball, men fulgte spent på avgjørelsen i formannskapet i dag.

– Vi er veldig fornøyde med utfallet, og det er i tråd med de politiske signalene vi har fått tidligere. Dette prosjektet har hatt en god prosess, sier TILs administrerende direktør.

Økt kapasitet

Han håper også de nye tribunene er klare i jubileumsåret.

– Vi har gode planer og strategier fram mot 2020. Om vi hadde toppet det med å få anlegget ferdigstilt da, ville det selvfølgelig vært helt fantastisk, sier Engen.

Tilskuerkapasiteten på «nye Alfheim» er ikke klar ennå, men den blir selvsagt større en dagens 6.800.

– Vi skal gjøre det vi kan for å ivareta en intim og god stadion som gir gode opplevelser for våre tilskuere, sier Engen.