Drømmescoring fra Espejord mot erkerivalen sikret årets første borteseier

I Runar Espejords 50. eliteseriekamp senket han Bodø/Glimt på selveste 16. mai på Aspmyra.

JUBEL: TIL-spillerne jubler etter RUnar Espejords klassescoring like før pause.  Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

fotball

BODØ/GLIMT – TIL 0–1

Kampen var ikke mer enn tre minutter gammel da TIL fikk sin første store sjanse i «slaget om Nord-Norge». Runar Espejord vant ballen høyt i banen, fikk spilt inn til spissmakker Mushaga Bakenga, som med mann i rygg fra syv meters hold, fikk vendt seg og avsluttet, men himmelhøyt over mål.

Etter kvarteret fikk Glimt sin første sjanse da Ulrik Saltnes fikk avsluttet fra vel 15 meter. Skuddet ble blokkert av Magnar Ødegaard og forandret retning og gikk vel en meter til side for mål.

FAKTA

Eliteserien, tiende runde

Aspmyra, onsdag

Bodø/Glimt 0 (0)

TIL 1 (1)

Mål: 0–1 (43) Runar Espejord (Kent-Are Antonsen)

Gult kort: Ulrik Saltnes, Bodø/Glimt. Robert Taylor, Morten Gamst Pedersen og Mushaga Bakenga, TIL.

Sjanser: 5–3

Cornere: 5–1

Tilskuere: 4731

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding TIL

I det 23. minutt fikk Bakenga en ny enorm mulighet. Kent-Are Antonsen slo en lekker balli bakrom mot Espejord, som holdt ballen og trillet igjennom til Bakenga på løp, men et litt løst førstetouch, gjorde at han fikk litt skrå vinkel før avslutningen som gikk like til side for mål.

I 32. minutt fant Robert Taylor Bakenga inne i feltet, men ballen skled av pannebrasken til TIL-spissen.

I 38. minutt forsøkte Martin Bjørnbak å overliste Gudmund Kongshavn fra et frispark fra vel 25 meter, men Kongshavn hang med på notene og fikk akkurat hanskene på det harde skuddet og vippet over til corner.

Kremmerhus fra Espejord

TIL spilte disiplinert og bra og i 43. minutt kom uttellingen. En lekker pasning fra Kent-Are Antonsen i bakrom mot Runar Espejord, som tok ballen perfekt ned mellom Glimts stoppere og lekkert skjøt ballen med yttersiden av høyrefoten langs bakken forbi Glimt-keeper Zoran Popovic i lengste hjørne. TIL hadde tatt føringen på fotballens festdag på best tenkelig tidspunkt etter et kremmerhus av en scoring og ledet dermed til pause.

Glimt var offensive fra start i 2. omgang og fikk flere halvfarligheter. Så i 52. minutt kom den store sjansen da Kristian Fardal Opseth fikk gå opp og stange et innlegg mot mål fra vel fem meter. Den sterke Glimt-spissen headet heldigvis en meter til side for mål og TIL slapp med skrekken.

Enorme Glimt-sjanser

Så i 64. minutt holdt det op å smelle for Glimt, som hadde festet et sterkt grep på kampen. Layouni spilte inn til Saltnes som fikk en eventyrlig mulighet fra 10 meter, men en blokk fra Jostein Gundersen avverget scoring.

Like etterpå var det Fardal Opseths tur, men ballen var akkurat for lang til at Glimt-spissen fikk styrt inn utlikningen.

TIL forsvarte seg med nebb og klør mot det harde Glimt-presset i 2. omgangen. Med et kvarter igjen å spille av kampen, hadde «Gutan» spilt en halv time av den siste omgangen uten å produsere en eneste kvalifisert målsjanse, mens Glimt styrte det meste av spillet på Aspmyra.

Med ti minutter igjen å spille hadde «Gutan» fortsatt ledelsen og gjorde sitt første bytte for kampen da Mour Samb kom inn for Bakenga.

Sekunder etterpå fikk Trond Olsen en gedigen sjanse, som han headet utenfor.

Like før full tid kom et nytt godt Glimt-forsøk fra José Angel, men skuddet fra 18 meter gikk rett på Kongshavn.

På grunn av flere stopp i spillet ble det lagt til hele 7 (!) minutter på Aspmyra.

TIL red av stormen og kunne dermed hale i land årets deiligste og første borteseier.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball