Ekspert spår tidspunktet for Coutinho-overgang: – Da tror jeg det er langt større sjanse for at det skjer

Dårlig nytt for Liverpool-fansen.

Mens overgangsryktene har herjet, har Philippe fortsatt å levere på banen for Liverpool. Her feirer han sammen med lagkaptein Jordan Henderson.  Foto: REUTERS

fotball

Philippe Coutinho har forlengst rukket å bli en yndling i den røde delen av Liverpool.

Den teknisk begavede midtbanespilleren spilte sin 200. kamp for klubben andre juledag og markerte det med både scoring og en målgivende pasning.

Det siste halve året har brasilianeren vært sterkt linket bort fra klubben.

Barcelona er laget som har vært hyppigst nevnt i forbindelse med den ettertraktede spilleren.

Skal ha kommet med husønske

Nå kan den mye omtalte overgangen se ut til å være nært forestående.

Ifølge den spanske avisen Mundo Deportivo skal Coutinho ha gitt nære rådgivere beskjed om å finne et hus til ham i den spanske storbyen.

Coutinho har tidligere spilt for Barcelona-klubben Espanyol.

La Liga-ekspert og Viasat-kommentator Petter Veland tror også at en overgang er sannsynlig for Coutinho - men ikke allerede nå.

– Det er lite for meg som tyder på at overgangen skjer i januar, fordi han ikke kan spille Champions League og fordi Liverpool kjemper på alle fronter. I tillegg er det VM til sommeren, og da er man gjerne ikke like eventyrlysten i januar som normalt. Til sommeren derimot, da tror jeg det er langt større sjanse for at det skjer, skriver Veland i en SMS til Aftenposten.

Uaktuell for europacupspill

Barcelona leder La Liga med ni poeng ned til Atletico Madrid på andreplass. I februar møter de Chelsea til åtttendedelsfinale i Champions League.

Ser mot Barcelona?: Philippe Coutinho har vært linket til Barcelona   Foto: REUTERS

Coutinho har allerede spilt mesterligafotball for Liverpool denne sesongen og vil dermed ikke være spilleberettiget i turneringen før neste sesong, dersom en overgang skulle finne sted allerede i januar.

Liverpool ligger for øyeblikket på fjerdeplass i Premier League og skal også spille Champions League-fotball på nyåret. De rødkledde møter Portugals regjerende seriemester Porto.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball