Ekspertene nådeløse etter Rosenborgs omgang: – Det pinligste de noensinne har levert

Rosenborg ble hardt kritisert etter førsteomgangen mot Red Bull Salzburg.

Rosenborg-kaptein Mike Jensen depper i forgrunnen, mens Salzburg-spillerne feirer ett av sine fire mål i første omgang.  Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

fotball

Rosenborg – Red Bull Salzburg 2–5

Rosenborg leder Eliteserien og er klare for cupfinalen, men i Europa har det vært en tung høst for trønderne. Torsdag tok de imot Red Bull Salzburg hjemme på Lerkendal.

Et hat trick av gjestenes Takumi Minamino og norske Fredrik Gulbrandsen betydde at Rosenborg lå under 0–4 til pause.

Rosenborg hadde så vidt én mulighet de første 45 minuttene. Ellers handlet det bare om Salzburg. Overkjøringen fikk TV 2s kommentatorteam til å reagere.

– God natt på Lerkendal. En ydmykelse og rundspilling «de luxe». Jeg kan ikke huske på ha sett maken av Rosenborg på Lerkendal, sa kommentator Marius Skjelbæk da Minamino økte til 4–0.

Sidemann og ekspert Jesper Mathisen viste ikke noen større nåde.

– Dette svir for en så stor og stolt klubb som Rosenborg. Dette må være noe av det pinligste de noensinne har levert på Lerkendal.

Jesper Mathisen var lite imponert over Rosenborgs prestasjoner de første 45 minuttene.  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

To Rosenborg-reduseringer ved Samuel Adegbenro og kaptein Mike Jensen, i tillegg til et selvmål av Even Hovland, sørget for at sluttresultatet til slutt ble 2–5.

– Det var selvfølgelig veldig skuffende. Spesielt førsteomgangen var beklagelig, sa Jensen til TV 2 etter kampslutt.

Etter tapet mot Salzburg står Rosenborg med null poeng i Europa League-gruppespillet etter fire kamper. Dermed er så å si alt håp om Rosenborg-avansement borte.

Rini Coolens mannskap kan få en opptur på søndag. Da kan de sikre seriegullet med seier mot Start.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball