Eliteserie-talent solgt for 25 millioner kroner

Ryktene har svirret. Nå er Krépin Diattas store overgang bekreftet.

Krépin Diatta forlater Eliteserien. Her jubler han over en scoring mot Odd i fjor.  Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

fotball

Krépin Diatta var en åpenbaring for Sarpsborg 08 i Eliteserien. Nesten helt fra han dukket opp i Norge forrige vinter har ryktene om en overgang svirret. De tiltok i styrke da 18-åringen virkelig begynte å herje på høsten.

Nå er det endelig bekreftet at Diatta bytter klubb. Senegaleseren har signert en 4,5-årskontrakt med det belgiske storlaget Club Brügge. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Ifølge TV 2 skal overgangssummen i utgangspunktet ligge på 25 millioner kroner.

– Jeg har ikke mulighet til å kommentere beløp, sier Sarpsborg 08-sportssjef Thomas Berntsen Aftenposten, før han fortsetter:

– Vi er fornøyde med avtalen. Det er et solid overgangsbeløp. I tillegg er det prestasjonsrettede klausuler i kontrakten og videresalgsmuligheter. Vi er fornøyde med den økonomiske avtalen og fornøyde med at vi er blant de beste klubbene til å utvikle og selge spillere videre.

Han legger til at det også er «litt trist» å miste Diatta, men at det er riktig tidspunkt for spilleren å reise videre.

Diatta har nylig byttet ut agenten Youssoupha Fall med landsmannen Thierno Seydi. Nå bytter han også liga, klubb og land. I motsetning til Sarpsborg 08, er Club Brügge midt i sesong.

Klubben leder den belgiske serien etter 21 kamper.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball