Adam Lallana og Raheem Sterling diskuterer underveis i kampen mot Estland.

Adam Lallana og Raheem Sterling diskuterer underveis i kampen mot Estland. Foto: Ap

England-sjefen skeptisk til Liverpools treningsregime

Englands landslagssjef Roy Hodgson synes Liverpool-manager Brendan Rodgers gir spillerne for mye fri.

Den utløsende faktoren for Roy Hodgsons utspill mot Liverpools treningsregime er at Raheem Sterling i helgen klaget over at han følte seg sliten. Det skjedde lørdag, to dager etter at Sterling spilte 45 minutter mot miniputten San Marino.

På grunn av at han ikke følte seg fysisk på topp, ble han satt på benken mot Estland på søndag.

Liverpool-spilleren mente han burde hatt enda en hviledag etter omgangen mot San Marino.

— Ikke medisinsk støtte

I Liverpool er det nemlig fast rutine å ta to fridager etter kamp, skriver The Guardian. Også England-manager Hodgson har pleid å gi spillere over 30 år to dager til å komme seg etter kamp, men synes det er unødvendig for unggutter som 19-årige Sterling.

— Vi har aldri hatt noe problem med Liverpools rutiner, men jeg tror ikke det finnes mye medisinsk støtte for to hviledager, så om man ønsker det, kan man kanskje undersøke mer rundt det, sa Hodgson til engelske medier mandag.

— Tyskerne, som alle beundrer sånn, de gjør det ikke, det er helt sikkert, konstaterte Hodgson videre.

Saken fortsatte å være et tema fordi Sterling natt til mandag halvveis kryptisk twitret «beklager at jeg er menneskelig».

Mye spilletid

Det var et svar til den kritikken Sterling har mottatt kritikk på sosiale medier etter at han ga uttrykk for å være sliten. På de to landskampene mot San Marino og Estland ble det 71 minutter totalt på ham.

Flere England-fans ga klar beskjed om at det Sterling drev med var tøvete og det ble ironisert over belastningen han utsettes for: «Se for deg hvordan han hadde hatt det om han hadde en ORDENTLIG jobb».

Men selv om 19-åringen spilte et heller beskjedent antall minutter for landslaget i løpet av helgen, har han utvilsomt spilt mer enn de fleste denne sesongen.

En oversikt hos Daily Mail viser at Raheem Sterling er den av England-spillerne som har nest mest spilletid denne sesongen. Bare Gary Cahill har vært mer på banen for klubb og landslag. Mens Sterling har 1079 minutter så langt, har Wayne Rooney til sammenligning 758 minutter.

Da capo i november

Diskusjonen om to fridager eller ikke startet allerede før torsdagens møte med San Marino.

— Hvis jeg må gi spillerne to dager fri, så kommer vi ikke til å få trent i det hele tatt, poengterte Hodgson da.

I november dukker samme situasjon opp igjen: Først spiller England mot Slovenia, deretter mot Skottland tre dager senere.

Da kan det være duket for nye konflikter mellom Brendan Rodgers og Roy Hodgson.

— Jeg tror jeg burde snakke med Brendan, men saken er veldig enkel og jeg er sikker på at han forstår situasjonen, sier Hodgson.

I september var det misnøye med England fra Liverpool-hold ettersom Daniel Sturridge kom skadet hjem fra landslagssamling.