Erlend (18) får sjansen i TIL-buret

Dette blir trolig Tromsøs lag mot Tromsdalen torsdag.

UNGE KEEPERE: Her er Erlend Jacobsen (til høyre) og Jonas Abrahamsen.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

Erlend Jacobsen (18) vokter TIL-målet i treningskampen mot TUIL torsdag.

Dette blir hans andre treningskamp med A-laget. Jacobsen spilte også mot TUIL tidligere i vinter.

– Det blir kjempeartig å spille på TUIL Arena. Jeg liker å spille der og ser fram til dette. Fint å få en slik mulighet, sier Jacobsen til iTromsø.

iTromsø sender forøvrig TILs kamp mot TUIL kl. 13 torsdag (for abonnenter) - i samarbeid med Nordlys.

– Jeg holdt buret rent forrige gang og satser på å gjøre det igjen, fortsetter Tromsø-gutten, som går på NTG i Tromsø.

Målsettingen er å få A-lagskontrakt på sikt.

– Jeg håper på det og må prøve å imponere i morgen. Jeg har ennå ett år på meg, sier 18-åringen.

– Slik du lærer

– Erlend har jobbet veldig hardt på trening, har veldig god selvtillit og er god med ballen i beina. Det er en utfordring når du som ung keeper kommer inn på førstelaget, men det er slik du lærer. Jeg ser fram til å se ham, sier Simo Valakari.

Gudmund Kongshavn står over kampen, mens Filip Loncaric og Jakob Karlstrøm fortsatt er skadet. Heller ikke Aron Sigurdarson (hamstring) er aktuell for kampen.

– Vi ønsker å prøve forskjellige spillere. Det er derfor vi har denne kampen, sier Valakari.

Gasanovs første

Shamil Gasanov får også trolig sjansen fra start. Ifølge Valakari spilte Gasanov en god kamp for TIL 2 mot Alta 2 mandag.

– Han var veldig sterk der, men mangler litt match fitness. Derfor skal vi få han i kamp torsdag og mandag. Dermed får han tre kamper på en uke, men vi må også være litt forsiktig, slik at han ikke blir skadet, sier treneren.

Også Slobodan Vuk får sjansen fra start. Valakari sier sloveneren har vært god på treningene, og at han nesten fikk et innhopp mot Aalesund søndag.

– Det er tre uker til neste kamp, så dette er en viktig kamp for spillerne som ikke spiller i ligaen. Hver gang du har sjansen til å vise deg fram for treneren, er en god mulighet, sier Vuk.

Sloveneren har slitt med spilletid og fått ytterligere konkurranse på spissplass fra Mushaga Bakenga.

– Konkurranse er alltid bra. Jeg må bare holde meg frisk og trene hardt. Jeg kan ikke være fornøyd med å være på benken i hver kamp, men jeg vet at i fotball kan ting endre seg raskt, sier Vuk.

Trolig TIL-lag (3-4-1-2): Erlend Jacobsen – Magnar Ødegaard, Jostein Gundersen, Ulrik Yttergård Jenssen – Hans Norbye, Shamil Gasanov, Morten Gamst Pedersen, Kent-Are Antonsen – Mikael Norø Ingebrigtsen – Mushaga Bakenga, Slobodan Vuk.