Et dataspill ga disse skottene et nytt favorittlag. I helgen så de det ringside i norsk 1. divisjon.

Stilte på kamp i kilt.

Tre gutter i KIL-drakt og kilt er ikke hverdagskost i Hedmark.  Foto: ANDREAS HOPEN

fotball

Da dommer Jan Morten Tennøy blåste i gang kampen mellom Kongsvinger og Start på Gjemselund, var det tre unge gutter fra Bonnyrigg rett utenfor Edinburgh som fikk se sin første kamp med favorittlaget.

Lørdag morgen reiste de fra Skottland for å få med seg 1.-divisjonskampen i Norge.

Årsaken til at trioen endte opp i Indre Hedmark er tilfeldig. Alle tre er ivrige brukere av dataspillet Football Manager, og de hadde gått lei av å spille med de vanlige storlagene.

– Vi begynte å se etter et tilfeldig lag å spille med. Så fant vi Kongsvinger, sier Liam McCathie til Fædrelandsvennen i pausen av kampen.

Saken ble først omtalt av lokalavisen Glåmdalen.

Kil og KIL-drakt. Liam McCathie (t.v.), Chris Duncan og Rory McIver tok seg en todagerstur til Kongsvinger for å se fotballkamp.   Foto: ANDREAS HOPEN

Spøk ble til alvor

Selv om de hadde fått seg et nytt favorittlag på dataspillet, ble tankene om å reise over for å se kamp lenge bare en spøk. Helt til mars.

– Vi sendte en mail til markedssjefen i Kongsvinger, Rune Lundgren, og spurte hvordan vi kunne få tak i billetter. Fortsatt var ikke planene veldig seriøse, men så fikk vi svar at han skulle fikse billetter om vi kom til Hedmark. Og her er vi nå, sier McCarthie.

– Fantastisk by

Vel fremme ventet KIL-drakter, og en natt på hotellet på festningen i byen. Før kampen fikk de også møte assistenttrener Petter Belsvik og flere av spillerne på laget.

– Det har vært veldig bra. Det er fantastisk by. Alle i Kongsvinger har vært veldig hyggelige, og vi har fått flere beskjeder om supportere som vil treffe oss. Nå er det Kongsvinger for resten av livet, sier McCarthie.

Kongsvinger vant kampen 4–2.