Ett år etter eliteseriedebuten spiller Christer (30) på nivå fem

Christer Johnsgård (30) har kun spilt fire minutter for TUILs A-lag i 1.-divisjon etter overgangen fra TIL i vinter.

Christer Johnsgård (i midten) under cupkampen mot Lyngen/Karnes tidligere i vår. Sammen med han Håvard Lysvoll og Tor Martin Mienna.  Foto: Kent-Einar Myreng

fotball

12. mai 2016: Christer Johnsgård får sin eliteseriedebut da han spiller de siste 18 minuttene borte mot Sogndal for TIL.

14. mai 2017: Johnsgård scorer to mål for TUIL 2 i 4.-divisjonskampen mot Skarp.

– For ett år siden debuterte du i eliteserien, nå spiller du på nivå fem, hvilke tanker gjør du deg om det?

– Det er overhodet ikke der jeg ønsker å spille, såpass ærlig må jeg være. Selv om det er artige kamper der også på det nivået, håper jeg jo at jeg får spille flest mulig kamper i 1.-divisjon, sier Christer Johnsgård til iTromsø.

Christer Johnsgård (til venstre) i aksjon for TIL mot Sogndal i mai 2016.  Foto: Blom, Christian / NTB scanpix

Slo storfavoritten

TUILs 2.-lag dro i land en sterk 3-0-seier mot Skarp, som er en av favorittene til å rykke opp fra 4.-divisjon. Johnsgård noterte seg for to nettkjenninger før han gikk av i pausen.

– Jeg fikk meg en omgang og et par mål og begynner å kjenne meg mer og mer klar for å spille 1.-divisjon. Før Glimt-kampen fikk jeg meg et overtråkk, men jeg begynte å trene i forrige uke og ankelen kjennes bra ut nå. Jeg håper virkelig jeg er med i troppen mot Mjøndalen i morgen, sier 30-åringen, som gikk fra TIL til TUIL foran årets sesong.

Avviser jokerrolle

Til nå har det blitt fire minutter i serien i 1-2-tapet hjemme mot Start 23. april, før han spilte 75 minutter i 1. runde i cupen i 2-0-seieren borte mot Lyngen/Karnes.

– Jeg var litt fra og til på grunn av Påskemorgen og måtte ha fri i to uker, så det blir litt som å starte oppkjøringen litt på nytt, men jeg kjenner meg i bra slag og håper jeg melder meg på i kampen om å spille kamper fra start.

For han avviser at han nå har fått en jokerrolle i TUIL.

– Nei, egentlig ikke. Jeg håper ikke det. Jeg har i hvert fall ikke fått noen signaler på det, sier den sympatiske 30-åringen, som jakter mer spilletid for et formsvakt TUIL-lag.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball