Fagermo kritiserer agent etter at stortalent forsvant til Premier League

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er misfornøyd med agent Atta Aneke etter John Kitolanos overgang til Wolverhampton.

Dag-Eilev Fagermo er ikke fornøyd med at hans spiller forsvant til engelsk fotball.  Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

fotball

Torsdag formiddag bekreftet Odd at 18-åringen forlater klubben til fordel for Premier League-fotball. Ifølge lokalavisen Varden mottar Odd mellom 4 og 4,5 millioner kroner for venstrebacken.

Nå stiller Fagermo seg svært kritisk til Anekes opptreden rundt overgangen.

– For det første ble vi lovet hele tiden at John ville signere en ny avtale med oss. Han hadde jo et tilbud fra Wolverhampton i vinter også, men da ønsket han å bli hos oss, sier Fagermo til Telemarksavisa og fortsetter.

– Så plutselig kommer det et lønnskrav som er så tøft at vi ikke har muligheten til å innfri det. Han er tross alt som en lærling å regne, og da kan man ikke lønnes som en av de mest erfarne i bedriften.

Agenten uenig

Fagermo mener overgangen hovedsakelig er økonomisk motivert fra Anekes side. Det stiller agenten seg uforstående til.

– Jeg har ikke spurt om en krone i honorar, og at Fagermo mener jeg handler for egne interesser er urimelig. Det er så urimelig at jeg nesten ikke vil kommentere det. Jeg har drevet som agent i nærmere ti år, og har alltid handlet til det beste for mine klienter. Dette er så tåpelig, sier Aneke til Nettavisen.

Ikke overrasket

Fagermo har vært kritisk ved flere anledninger når spillere har forlatt Telemark-klubben. Aneke mener dette føyer seg inn i rekken.

– Jeg er ikke overrasket, fordi dette er typisk ham. Nå må han begynne å se seg i speilet og kritisere alt og alle når ting ikke går hans vei. Dette er en del av gamet, sier agenten videre til Nettavisen.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball