Fasit etter 54 kamper: Klopp identisk med Rodgers

Liverpool-manageren har nøyaktig like mange poeng etter 54 kamper som forgjengeren Brendan Rodgers.

IKKE I DET BESTE SELSKAP: Jürgen Klopp håper nok å unngå å dele skjebne med Brendan Rodgers.  Foto: Phil Noble / Jason Cairnduff

fotball

I likhet med Rodgers har Jürgen Klopp 26 seiere, 16 uavgjorte og 12 tap på sine 54 første ligakamper, ifølge Opta. Tyskeren overtok sjefsstolen i Liverpool etter at Rodgers fikk sparken i oktober 2015.

Etter en glimrende sesongstart begynte fansen på Anfield å drømme om lagets første ligagull siden 1990, men Klopp og Liverpool har ikke klart å vinne en eneste ligakamp i 2017.

1–1 mot Chelsea bevarte et tynt tittelhåp, som igjen ble knust da de røde måtte reise hjem fra Hull med null poeng i bagasjen.

  Foto: Jason Cairnduff / X01095

Nå gjelder det for Klopp å sørge for at laget berger den viktige fjerdeplassen, som gir spill i neste års Champions League. Laget falt ned på femte, ett poeng bak Arsenal etter tapet mot Hull.

Historien kan muligens gi grunn til håp for Liverpool-fansen. I Brendan Rodgers 54. kamp, slo laget Tottenham hele 5–0 på White Hart Lane i 2013. Det ble starten på et stormløp, som nesten endte med ligagull våren 2014.

Sesongen etter ble imidlertid en skuffelse under nordirens ledelse, og laget endte utenfor Champions Leagues gjeve selskap. Tidlig neste sesong fikk Rodgers altså sparken.

Så gjenstår det å se om Klopp kan få trenden til å snu fort nok, eller om The Kop må vente nok ett år på å se lag som Barcelona og Bayern München på Anfield.

Hør Nils-Ingar Aadne fortelle om hvorfor han la komiker-rollen på is og satset som profesjonell langrennsløper i ukens Aftenpodden Sport: