Fem snakkiser etter TILs tap for Bodø/Glimt

I «Slaget om Nord-Norge» tapte TIL for femte gang på rad.

Kent Are Antonsens drømmetreff hjalp ikke TIL mot Bodø/Glimt.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

1. TILs femte strake tap svir ekstra

Å tape sin femte strake kamp vil svi for ethvert fotballag. Når det kommer på hjemmebane mot din største rival svir det selvsagt ekstra. TIL leverte en tam første omgang, men kom ut med langt større trykk etter hvilen. Da Kent Are Antonsen banket inn 1–0, trodde Alfheim-publikummet at en meget etterlengtet seier var nær.

To raske Bodø/Glimt-mål snudde imidlertid kampen og Simo Valakari er dermed inne i sin tøffeste periode som TIL-trener. Finnen har fremdeles en så sterk posisjon i klubben at det ikke vil ropes på et trenerbytte, men fem strake tap er like fullt en alarmerende formutvikling. Og med Strømsgodset på bortebane i neste kamp kan et sjette tap fort komme.

2. Antonsens drømmetreff til ingen nytte

Trond «Slegga» Johansen var kjent for å score på vakre langskudd og da stort sett i sørmålet på Alfheim. «Balsfjordslegga» til Kent Are Antonsen leverte en drømmescoring etter 55 minutter som ikke sto tilbake for noen av scoringene til «Slegga». Uten tilfart banket han ballen utakbart i mål bak Glimt-keeper Ricardo.

På det tidspunktet var TIL i førersetet, men kun ti minutter seinere var kampen snudd. Hadde TIL vunnet kampen ville Antonsens drømmetreff blitt et mål som ville blitt husket i lang tid på Alfheim. Dessverre ble det kun en mager trøst på en tung dag for alle som er glade i TIL.

Kent Are Antonsen fikk drømmetreff.  Foto: NTB scanpix

3. Ingebrigtsen på topp ingen suksess

Med Runar Espejord på benken fra start på grunn av en vond lyske og Mushaga Bakenga helt ute av form, var det hjemvendte Mikael Norø Ingebrigtsen som fikk sjansen på topp for TIL. Det var en relativt ukjent rolle for Ingebrigtsen.

De første 25 minuttene var Ingebrigtsen knapt nær ballen. Så kom en lekker tunnel som viste ferdighetene han besitter. I andre omgang kom 22-åringen mer med i kampen, men kom ikke nærmere enn et skudd som ble reddet på strek.

Norø Ingebrigtsen hadde ingen enkel jobb på topp for et TIL-lag som spesielt i første omgang slet med å finne rytmen, men savnet etter Espejord på topp var tydelig.

4. Skulle 2–1-scoringen vært annullert?

Svaret på det spørsmålet er ja. At Lasse Nilsen selv mente det burde vært blåst er for så vidt ingen overraskelse, men også Bodø/Glimt-spilleren involvert i situasjonen, Martin Bjørnbak, innrømte etter kampen at det nok burde vært blåst.

En gammel fotballklisje sier at marginer og avgjørelser har en tendens til å gå imot lag i motgang. I dag stemte i hvert fall dette for TIL.

5. Publikums frustrasjon

Med et kvarter igjen å spille - og med Espejord og Bakenga på banen - ga Alfheim-publikummet uttrykk for misnøye med at TIL fortsatte å bygge opp angrepene sine med tålmodighet og ballbesittelse. Publikums reaksjon er forståelig, det er lett å bli frustrert over det som kan oppfattes som meningsløs og ufarlig balltrilling på egen halvdel når laget ditt ligger under hjemme mot erkerivalen.

Samtidig skal man ikke glemme at dette er måten Simo Valakari ønsker TIL skal spille fotball på, og at det har gitt svært gode resultater på tross av den tunge perioden klubben er inne i nå. Det krevde mot å innføre en helt ny og krevende spillestil da TILs eliteseriestatus var i fare i fjor, og det krever også mot å tørre være trofast mot sine prinsipper og sin spillestil når det butter imot.

fotball