Ferdig som manager i Everton etter seks måneder

Sam Allardyce er ferdig som manager i Everton. Det bekrefter Premier League-klubben onsdag.

Sam Allardyce (venstre) er ferdig i Everton.  Foto: NTB scanpix.

fotball

– Vi vil gjerne takke Sam (Allardyce) for innsatsen han har levert i Everton de siste sju måneder. Han kom til oss på et svært vanskelig tidspunkt, og ga oss stabilitet. Og det er vi takknemlige for, opplyser klubben.

– Men vi har tatt en beslutning om at han ikke er en del av våre langsiktige planer, og vi vil ansette en ny manager denne sommeren. Den prosessen starter omgående, sier Everton-direktør Denise Barrett-Baxendale.

Ifølge The Guardian forlater han klubben med en sluttpakke på rundt 60 millioner kroner. Da han kom til klubben skrev han under på en 18 måneders kontrakt, som han hadde ett år igjen av.

Britiske Sky Sport spurte Allardyce om framtiden hans så sent som mandag.

– Min jobb er å skape bedre resultater for Everton, skaffe bedre spillere og spille bedre. Da vil fansen nyte fotball bedre enn de gjør for øyeblikket .Jeg har gjort alt jeg kan, støtteapparatet har gjort alt de kan, og spillerne har gjort alt de kan, sa han mandag.

Allardyce tok over Everton etter nederlandske Ronald Koeman tok 30. november i fjor. På det tidspunkt lå klubben som nummer 13 på tabellen, med kun 15 poeng på 14 kamper.

Allardyce fikk klubben bort fra nedrykksstriden og Everton endte til slutt på åttendeplass.

Ifølge ryktene er Marco Silva er den heteste kandidaten til å overta jobben etter Allardyce. Silva har den siste tiden vært manager i Watford. Ifølge Sky sports forsøkte Everton å hente manageren allerede i november, men da ble forsøket avslått av Watford.

Allardyce har tidligere trent klubber som Crystal Palace, Sunderland, West Ham og Newcastle. Han var også en svært kort periode landslagssjef for det engelske landslaget i 2016.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball