Fikk debuten for U21-landslaget

Ulrik Yttergård Jenssen (18) spilte 90 minutter i Norges seier i EM-kvaliken.

FIKK DEBUTEN: Ulrik Yttergård Jenssen i aksjon mot Bosnia-Hercegovina.  Foto: Digitalsport

fotball

MARIENLYST: 18-åringen fra Tromsø som spiller for den franske toppklubben Lyon, ble flyttet opp til U21-landslaget foran EM-kvaliken og fikk tillit fra start da Norge vant 2-0 hjemme mot Bosnia-Hercegovina i første EM-kvalikkamp.

— Jeg synes det var en veldig solid og bra kamp av guttene. Det var denne gjengens første kvalifiseringskamp og det var ikke noe dårlig lag vi møtte. Vi hadde full kontroll og vant veldig fortjent, sier landslagstrener Leif Gunnar Smerud til fotball.no etter kampen.

Petter Strand sendte Norge i ledelsen like før pause, mens Fredrik Aursnes fastsatte sluttresultatet til 2-0 like før full tid.

I følge fotballforbundets hjemmeside hadde Bosnia-Hercegovina få sjanser, mens Veton Berisha blant annet bommet to ganger alene med keeper.

Allerede imorgen er det ny kamp for U21-landslaget, en privatlandskamp mot Østerrike på AKA Arena i Hønefoss.

Norge U21 fortsetter EM-kvaliken i juli og er for øvrig i gruppe med England, Sveits og Kasakhstan, for uten om Bosnia-Hercegovina.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball