Fiskeritopp går inn i TIL-styret

Merete Nygaard Kristiansen (48) bryter inn i «gutteklubben» og vil styrke TIL på kommunikasjon og strategiutvikling.

INN I TIL-STYRET: Nordlaks-direktør Merete Nygaard Kristiansen blir nytt styremedlem i TIL Holding AS, selskapet som drifter TILs elitesatsing i fotball.  Foto: Privat

fotball

I går ble 48-åringen valgt inn som nytt styremedlem i TIL Holding AS på generalforsamlingen.

Styret til selskapet, som drifter TILs toppfotballsatsing, forblir ellers uendret med styreleder Per Aronsen gjenvalgt for to ny år i likhet med styremedlem Kristian Høydal. Erik Ringberg var ikke på valg, mens Helge Kræmer og Berit Kjeldsberg fortsetter som klubbens representanter i styret.

— Det er personlig og profesjonelt interessant, selvfølgelig. Det er en viktig bedrift og institusjon i Tromsø, sier Kristiansen.

Bodde tre år i Italia

Hun vokste opp i Sandefjord, men har bodd mesteparten av sitt voksne liv i Tromsø. Men i drøyt tre år, frem til nyttår i år, var hun Sjømatrådets fiskeriutsending i Italia, og bodde i Milano. Fra januar er hun kommersiell direktør i Nordlaks.

— Jeg tenker at jeg kan bidra til klubben innenfor markedsføring, kommunikasjon og strategiutvikling, sier Kristiansen.

- På hvilke områder mener du at TIL kan forbedre seg?

— Det er tidlig, men det jeg er veldig opptatt av er at TIL er viktig for byen. Da er det viktig at byen har et positivt forhold til TIL. Det har vært litt anstrengt. Det håper jeg at jeg kan bidra med. Jeg har stor tro på bredden som TIL står for, for barn og unge. Den må vi videreutvikle.

Solgte vafler

Hun har selv hatt barn i klubbens breddeavdeling

— Jeg har hatt mine timer med loddsalg og stå på stadion under kamper. Jeg kjenner klubben godt, sier hun.

- Og du kommer inn som et friskt pust i et styre som ikke har hatt kvinner inne på noen år?

— Andre får vurdere om jeg er et friskt pust. Jeg tenker ikke på at jeg er dame, men på den kompetansen jeg har. Jeg har alltid hatt roller hvor det er mange menn involvert, sier 48-åringen.

— Ikke opplevd mistillit

Per Aronsen får altså på sin side fornyet tillit som styreleder, tross at det stormet rundt hans rolle i fjor da Steinar Nilsen ble sparket.

— Jeg har aldri opplevd mistillit fra eierne i forhold til jobben vi har gjort i TIL, sier Aronsen.

- Dere gikk 5,9 millioner i minus i driften i fjor. Har den økonomiske styringen vært god nok?

— God nok? Det er et spørsmål. Vi klarte å fortsette å redusere kostnadene i 2015, men vi skulle gjerne ønske at vi klarte å øke inntektene litt mer enn vi har klart å gjort.

- Kan du garantere overskuddsdrift i 2016?

— Vi budsjettert med det i år. Vi vil jobbe hardt for å klare det. Vi har begynt en prosess og føler vi går i riktig retning, sier Per Aronsen.