Fløya med første seier siden cupsuksessen: – Cupen tok en del energi fra oss

Fløya-trener David Lundblad innrømmer at cupen var en belastning for laget.

NY BORTESEIER: Fløya har vært gode på bortebane denne sesongen, og fredag vant de på nytt på fremmed gress etter 1–0 mot Salangen. Her etter cuptriumfen mot TUIL på hjemmebane.   Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

Salangen 0–1 Fløya

Etter to strake hjemmetap gjestet ikke de grønnkledde Salangen stinn av selvtillit. Derimot møtte de skjerpet til kamp, og Fløya vant 1–0 etter at Nikolai Skaue scoret kampens eneste mål etter 11 minutter.

– Dette var en godt gjennomført bortekamp av oss, der vi hadde godt tempo hele veien med mange gode bevegelser. Vi burde punktert kampen tidligere og vi har en del å jobbe med tanke å være effektiv. Uansett, det viktigste er at vi er solide bakover og skaper masse sjanser, sier Fløya-trener David Lundblad.

– Tok mye energi

Dette var lagets første seier etter at de ble hele Nord-Norges cupaskeladd. Etter cuptapet mot Tromsø IL på Fløya Arena, ble det tap på hjemmebane både mot Alta 2 og Sortland.

– Det er sikkert ikke tilfeldig at vi gikk på en nedtur etter cupen, for den tok en del energi fra oss. Likevel ønske ikke vi å lete etter unnskyldninger, for vi har lyst å gå langt i cupen hvert eneste år. Neste gang vi gjør det skal vi takle seriespillet på en bedre måte, innrømmer Lundblad.

Kun serien å spille for

Fløya har spilt mange kamper den siste tiden, med både cup- og seriekamper på programmet. Nå har de kun serien å fokusere på. Neste kamp er om en uke mot Mjølner på Fløya Arena, som er en toppkamp i 3.-divisjon.

– Dette er første gang på en måned at vi har en uke mellom kampene. Nå kan vi trene godt og fokusere inn mot den kampen, sier Lundblad.

Fløya klatret til 4.-plass på tabellen og er åtte poeng bak Skedsmo på 1. plass.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball