Følg overgangsvinduets siste timer: RBK-spiller glapp - tiden renner ut for TIL

TIL jobbet lenge på spreng med å få inn en ny spiller før overgangsvinduet stenger i natt. Men mandag ettermiddag tviler sportssjefen på en overgang.

PÅ VÆRNES: Her er Simo Valakari i en samtale med keepertrener András Gángó.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

Som iTromsø avslørte rett før helgen har TIL jobbet med å få Rosenborg-stopperen Besim Serbecic på lån, men høyst sannsynlig blir det «no deal», noe sportssjef Svein-Morten Johansen bekrefter til iTromsø mandag rett før 18.00.

– Det ser ut til at det blir en stille kveld. Vi har jobbet med Serbecic som dere vet og en spesifik spiller til, men har ikke lyktes i å få til en type avtale som vi ønsket innenfor våre rammer og i tidsperioden for at det skulle være aktuelt, skriver sportssjef Johansen.

– Vi velger å ikke gå for en av de mange som ble spilt inn på siste dag, men stole på de spillerne vi har. Jeg blir ikke å gi noen ytterligere kommentarer i dag, sier Johansen videre.

Det betyr at TIL, som lenge jobbet med en rekke muligheter, legger en overgang på is. Klubben letet som kjent etter en midtstopper som skulle inn før overgangsvinduet stenger ved midnatt mandag kveld. Etter det iTromsø kjenner til har TIL fått spilt inn sju-åtte navn i sluttfasen.

– Vinduet er åpent i litt over 24 timer til. Vi jobber fortsatt, sa Simo Valakari til iTromsø søndag kveld etter kampen mot Ranheim.

– Med Serbecic?

– Det har vært mye snakk om ham. Vi jobber med å få noen inn, så får vi se om vi klarer det, svarte Valakari og fortsetter:

– Jeg må si at jeg er veldig fornøyd med laget som er her. Vi har et sterkt lag, men vi har en tynn tropp til å klare en hel sesong, og derfor prøver vi å hente noen nå, sa finnen etter 2–1-seieren mot Ranheim i serieåpningen.

BLIR PÅ LERKENDAL? Besim Serbecic.  Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

iTromsø møtte Valakari og «Gutan» på Værnes i formiddag. Den finske treneren hadde intet nytt å melde og var veldig opptatt med flere telefonsamtaler.

Det positive er at TIL har fått inn midler fra «gode venner» – slik at det er mulig å forsterke. Det negative er at det er svært få timer igjen til å få til noe som helst.

TIL har også hatt Trond Olsen på trening den siste tiden. Hvis TIL skulle ønske å signere avtale med vingen, så må de ikke gjøre det før overgangsvinduet stenger, ettersom han er uten kontrakt.

iTromsø kommer til å oppdatere denne saken, så snart det er en utvikling i TILs spillerjakt.

iTromsø snakket med TILs sportssjef Svein-Morten Johansen i 13-tiden. Da hadde han følgende å si:

– Vi kommenterer ikke navn. Mest sannsynlig skjer det ingenting. Det viktigste for oss er at vi ikke satser på noe impulsivt og nytt. Det finnes noen saker som vi har jobbet med over tid. Om det ikke går, så skjer det ikke noe.

Ved 16-tiden i dag var det fortsatt ingen signert. Hovedtrener Simo Valakari dro rett fra Tromsø Lufthavn Langnes til kontoret på Alfheim for å jobbe, men svarte i en SMS til iTromsø at de foreløpig ikke hadde klart å lande en avtale med en ny forsvarsspiller.