Folk ventet på at TIL skulle presentere ny spiller – i stedet var dette nyheten

Det var verken Trond Olsen eller ny midtstopper som TIL presenterte på pressekonferansen mandag.

KLAR MED LERØYHALLEN: Her presenterer TIL nyheten på Alfheim.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

TIL innkalte mandag til pressekonferanse klokken 11.15. Mange ventet nok at det skulle presenteres en ny spiller, men det var det ikke. I sosiale medier var forventningene store:

Trond Olsen trente med TIL i forrige uke og skal også være på Alfheim denne uken. Men han er ikke klar for TIL. Simo Valakari har ikke lagt skjul på at han ønsker å forsterke stallen - trolig aller helst med en midtstopper. Men det må fansen i så fall vente på.

I stedet ville TIL formidle at de har fått en sponsor for Bjerkakerhallen. Den skal nå hete Lerøyhallen.

Sjømatselskapet har inngått en 5 + 2-årsavtale med TIL med et årlig beløp på 300.000 tusen kroner til den nye breddehallen. Totalt er de nå inne med 700.000 kroner årlig.

– Fornøyde i TIL

Markedsdirektør i TIL, Trond Steinar Albertsen, var naturlig nok fornøyd med avtalen.

– Det gir oss et sikkerhetsnett i forhold til driften av Lerøyhallen. De har gjort en ny draktavtale med klubben på drakt og strømper og med det nye bidraget bidrar de totalt med 700.000 inn til klubben, sier Albertsen.

– Det er et signifikant bidrag de kommer med når de nå har kjøpt navnet til hallen. Beløpet er veldig raust, sier daglig leder i TIL, Kristian Høydal.

For Lerøy var det naturlig å bidra.

– Vi prioriterer barn- og unge i idretten og dette var naturlig i forhold til hvor mange som får brukt hallen. Det er sosialt inkluderende og treffer gost i forhold til hva vi står for, sier Silje Moen, fagleder HK i Lerøy.

– Vi har mange felles verdier med TIL og er stolt og glad over å bidra, sier Kent Einar Karlsen, administrerende direktør i lerøy.

Frode Rinnan, som en årrekke var ansvarlig for prosjektet, legger ikke skjul på at beløpet betyr mye.

– Det er bygd på mye frivillighet og dugnad, men alt koster og et slikt beløp over tid, gir oss muligheten til å drive hallen som vi ønsker, sier Rinnan.

– En samlingsplass

Leder for TIL Yngres, Martin Størkersen Myrlund, legger ikke skjul på hgvor mye bidraget betyr for breddeavdelingen i klubben.

– Et fantastisk lødt for yngres. Vi har trent i 5–6 forskjellige idrettshaller og ha måttet leid oss inn i andre haller. Nå har vi flere flater på samme banen og det vil også fungere som et klubbhus for yngres. Det blir en samlingspunkt for lagene, langt ut over bare det å trene, sier Myrlund.