For dyr for City

Sagaen om hvor Edinson Cavani spiller neste sesong tar en ny vending.

POPULÆR: Edinson Cavani er spissen hele fotball-Europa vil ha.  Foto: NTB SCANPIX

fotball

Edinson Cavani har scoret 102 mål på 124 kamper i sine tre sesonger i Napoli. Dermed er det ikke rart at flere av Europas største klubber snuser på den uruguayanske målmaskinen denne sesongen.

Men Napoli-president Aurelio de Laurentiis røper at utkjøpsklausulen i Cavanis kontrakt har bydd på problemer for en av beundrerne.

— Manchester City har ikke penger nok til å betale for Cavani. De sier at de ikke vil betale 54 millioner euro (journ. anm. rundt 600 millioner kroner), sier de Laurentiis.

Real Madrid med bud

De Laurentiis legger til at Real Madrid er den eneste klubben som har lagt inn et bud på spissen. Klubbpresidenten sier imidlertid at det ikke er sikkert at Cavani forlater Napoli.

— Han kunne aldri benekte viktigheten av en klubb som Real Madrid, men ikke glem at han først gjorde seg bemerket i Napoli, sier de Laurentiis.

— Hvis en klubb som Anzhi Makhachkala interesserer seg, så kanskje Cavani sier nei. Men andre klubber som Bayern München, Barcelona eller Real Madrid kan overtale han til å dra, fortsetter Napoli-presidenten.

Vært i kontakt med Benitez

På en pressekonferanse i dag møtte den Rafael benitez pressen for første gang som Napoli-trener. Og spanjolen ble selvfølgelig spurt om den uruguayanske stjernespilleren.

— Alle snakker om ham fordi han er veldig sterk og en viktig spiller. Vi er glade for at han er hos oss, og jeg håper at han blir her, sier Benitez på pressekonferansen ifølge goal.com.

Den tidligere Valencia-, Liverpool-, Inter- og Chelsea-treneren har også vært i kontakt med Cavani.

- Jeg har vært i kontakt med ham, gjennom tekstmeldinger, sier Benitez.

Flørter med Real og Chelsea

Cavani sa til Sky Sports tidligere denne måneden at han kunne tenke seg å spille under José Mourinho i Chelsea. Senest torsdag flørtet han også med Real Madrid.

— Real Madrid er en av de sterkeste klubbene i verden, men det er ingen konkret interesse ennå. For øyeblikket vet jeg ikke hva fremtiden vil bringe. I Napoli stoler de på meg. Jeg vil spille i en klubb som gir meg selvtillit. Jeg vet at det er slik i Napoli. Jeg er glad for å være der, sier Cavani til den italienske sportsavisen Corriere dello Sport.

Fra vits til målmaskin

Cavani ble til tider latterliggjort i fotball-Italia under sin periode i Palermo, blant annet på grunn av en tendens til å brenne de mest åpenbare målsjanser.

Men den uvanen la Cavani bak seg etter at han meldte overgang til Napoli i 2010. Både i 2010/11- og 2011/12-sesongen scoret han nest mest Serie A. Denne sesongen tronet han endelig øverst på scoringstoppen med 29 mål.

En av Cavanis store styrker er duellspillet. I tillegg har han vist en imponerende posisjoneringsteft inne i boksen. I tillegg til å spille spiss har han også spilt en del på kant, spesielt for det uruguayanske landslaget.

Akkurat nå er Cavani i Brasil, sammen med Uruguays Confederations Cup-tropp. Natt til fredag spilte han hele kampen da Uruguay vant 2-1 over Afrikamesterne Nigeria.