Fortsett å gi juling, da blir du en kultfigur i Tromsø, Moussa!

KOMMENTAR: Hver gang Sofien Moussa deler ut albuer og tøffe taklinger både i trening og kamp tar det TIL et steg videre for å krige til seg poeng i eliteserien.

Sofien Moussa hylles av Rune Robertsen etter kampen mot Strømsgodset. Til venstre Morten Gamst Pedersen.  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

fotball

Nå handler det om å holde galskapen hans under kontroll slik at han ikke ødelegger mer enn han tilfører laget.

Da Gutan tok sin første seier i eliteserien 2016 søndag kveld var det mye positivt å ta med seg videre. I 2-0-triumfen mot Strømsgodset fikk de 3423 tilskuerne se en Runar Espejord som scoret sitt første mål for sesongen. Og for et mål. På fantastisk vis ble innlegget fra Hans Norbye forvaltet gjennom en hel volley Alfheim sjelden har sett maken til sekunder før dommeren blåste til pause.

Det lenge etterlengtede innhoppet til Morten Gamst Pedersen var et annet høydepunkt. 4263 dager etter at han sist spilte for TIL på Alfheim var Gamsten en av Gutan igjen. Forrige gang var 8. august 2004 mot Stabæk. Og comebacket ble av den fine sorten. Den snaue halvtimen viste at 34-åringen har mye å tilføre et TIL-lag med sin utmerkede pasningsfot.

Og la oss ikke glemme TILs forsvarsrekke og målvakt. De har holdt nullen i 359 minutter siden 0-1 kom i Molde etter ett minutt i serieåpningen. Fantastisk lenge for et lag som har opplevd tabber og motgang omtrent ukentlig gjennom hele forrige sesong.

Men Sofien Moussas innhopp var det jeg blir å huske best fra denne kampen. 10 minutter fikk han i sin første opptreden foran et Alfheim-publikum sulteforet på profiler og kulthelter. Moussa går inn i både første og sistnevnte kategori. I forrige uke la han på tre av treningene lagkameratene i bakken gjennom albuebruk som nok er litt over grensa. Og mot Godset viste han at det ikke bare er på trening. I den første duellen mot en av stopperne knuste han til og vant duellen.

Det ”dyret” Moussa viste gjennom de 10 minuttene var alene verdt inngangspengene, og han er lett å bli glad i fordi spillestilen er så enkel, nådeløs og ærlig. Da han kom i vinter ble Moussa solgt inn som en spiss ” som ikke var hentet for å score mål”. Lettere ironisk var det da at han scoret alene mot tre forsvarsspillere etter bare ni minutter på banen.

Å kritisere en spiller som Moussa for at han historisk sett ikke scorer nok, er enkelt. Glem dog ikke at ekstremkvaliteter lik de TILs nye tunisiske spiss innehar ikke er dagligdags på Alfheim. Sead Ramovic, klubbens legendariske målvakt, er på besøk hos Gutan for tiden for å bli en bedre keepertrener. Han var den forrige som kunne provosere en motstander på samme måte.

TIL-ledelsen er derfor bare nødt til å kontrollere Sofien Moussa slik at temperamentet hans ikke går for langt over grensa. Galskapen han tar med seg inn på Alfheim er bare sunt fordi det gir TIL en viktig dimensjon de ikke har hatt på mange år. Potensialet til å få en ny kulthelt på Alfheim er i alle fall til stede.

Fortsett å gi juling, Moussa!

Det er akkurat hva TIL trenger.