Fotballekspert: - Solskjær har vært naiv

Tor-Kristian Karlsen mener nordmannen var uforberedt da han tok jobben i januar.
fotball

Solskjær maktet bare å vinne fem av 25 seriekamper med Cardiff. Fredag skilte han lag med waliserne etter 259 dager i klubben.

— Jeg synes Solskjær gikk inn i jobben veldig uforberedt. Solskjær beviste at han ikke hadde forutsetninger for å forstå overgangsmarkedet. Det blir på en måte hans bane, sier Karlsen til Dagbladet.

Den tidligere Monaco-direktøren mener Solskjær hadde en altfor tilfeldig tilnærming til overgangsmarkedet. Han hentet blant annet tre norske spillere i Mats Møller Dæhli, Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget.

— Når du ikke klarer å behandle spillerlogistikken på en bedre måte, så gikk det som det måtte gå. Norske trenere har vært naive som har trodd at de kunne hente spillere fra eget land.Karlsen føler Solskjær nå har fått svi for valgene han gjorde de første ukene som Cardiff-manager.

— Det som ble avgjørende var kjøpene Solskjær gjorde i januar. De tidlige disposisjonene. Resten ble en direkte konsekvens av det. Han tok over et lag som var på vei mot nedrykksstriden i Premier League. Da burde han hatt en klar plan for hvordan de skulle redde plassen, mener Karlsen. (©NTB)