Fotballforbundet tar grep etter tomme tribuner og kraftig kritikk

Senker prisene før de neste kampene.

Slik så det ut da Norge møtte Kypros. Det vil NFF unngå de neste kampene.  Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

fotball

Under 7000 tilskuere tok seg bryet med å se Norges 2–0-seier over Kypros i Nations League-åpningen for en uke siden.

Det betyr at over 20.000 seter sto tomme da Stefan Johansen scoret to og ga det norske herrelandslaget en drømmestart på veien mot EM i 2020.

Billettpriser på 300 kroner for voksne på kortsiden – og hele 500 kroner for en plass på langsiden – fikk store deler av skylda, noe NFF også innrømmer på egne nettsider. Nå har Norges Fotballforbund tatt grep før hjemmekampene mot Slovenia og Bulgaria i oktober.

– Priset oss for høyt

– De to kampene blir helt avgjørende for om vi kan kjempe om en EM-plass gjennom Nations League. Vi ønsker fullt trykk på tribunen, og når tilbakemeldingen fra publikum var at vi priset oss for høyt sist, så ønsker vi nå å gå langt i motsatt retning, sier fungerende generalsekretær i NFF, Kai-Erik Arstad, til fotball.no.

Nå senkes prisene ned mot 200 kroner for hele stadion. Voksne, studenter og honnør kommer inn for hundrelappen.

– Vi kjører det vi kaller en kampanjepris til disse to kampene, og håper det kan være et viktig bidrag til at folk i får lyst til å komme på kamp, fortsetter Arstad.

Bør helst vinne

De som allerede har kjøpt billett tilbys en landslagsdrakt på kjøpet, eller pengene refundert.

Norge tapte 1–0 mot Bulgaria i Sofia bare dager etter seieren over Kypros, og må dermed ha revansje i hjemmekampene for å henge med i kampen om gruppeseier i Nations League. Det gir en «ekstramulighet» til å kjempe om EM-plass til mesterskapet i 2020.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball