Fotballstjerne angrep tilskuer med kung fu-spark – utvist før kampstart

Patrice Evra (36) i trøbbel etter stygg episode.

Her løftes Patrice Evra vekk av en lagkamerat etter å ha sparket en tilskuer.  Foto: Luis Vieira / TT / NTB Scanpix

fotball

Vitoria de Guimares – Marseille 1–0

Det ble dramatisk før avspark da den franske storklubben Marseille skulle spille Europa-kamp i Portugal torsdag.

Før kampstart havnet den franske fotballstjernen Patrice Evra i krangel med sin egen klubbs supportere, noe som endte med at den tidligere Manchester United-spilleren ble utvist.

Ble dratt unna

Videoer og bilder i sosiale medier viser at Evra sparker til en supporter, og franskmannen kan nå risikere streng straff for sin oppførsel.

Det skjedde foran seksjonen der de 500 Marseille-tilhengerne var plassert. Noen av dem hadde tatt seg over gjerdet og inn til indre bane rett bak reklameskiltene.

Vakter gikk mellom, og dommeren ga Evra rødt kort. Lagkamerater dro ham vekk fra situasjonen, og han måtte begi seg i garderoben da de andre gjorde seg klar til kamp.

Ifølge franske medier, deriblant L'Equipe, ble Evra utsatt for hets gjennom hele oppvarmingen.

Eurosport og Daily Mail skriver at det er første gang en spiller blir utvist før avspark i Europaligaen.

Patrice Evra var tydelig opprørt da han ble dratt vekk fra supporterne.  Foto: Luis Vieira / TT / NTB Scanpix

Sammenlignes med Cantona

Evra var innbytter for Marseille i borteoppgjøret, og laget hans får dermed starte med 11 spillere.

På internett er det allerede mange som drar sammenligninger til en annen tidligere Manchester United-stjerne, nemlig Eric Cantona. Han ble utestengt etter å ha sparket til en supporter i en kamp mot Crystal Palace i 1995.

For det ble Cantona utestengt åtte måneder av det engelske fotballforbundet.

Patrice Evra er en av Frankrikes mest profilerte spillere. Han har en lang karriere bak seg, med spill i blant annet Monaco, Manchester United og Juventus, i tillegg til 81 landskamper.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball