Fransk fotballstjerne sparket tilskuer i ansiktet. Nå må han på klubbjakt.

Patrice Evra er ferdig i Marseille.

Patrice Evra (til høyre) sparket til en tilskuer.  Foto: Luis Vieira / TT / NTB Scanpix

fotball

Patrice Evra er ferdig i Marseille. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider fredag.

Han er også av UEFA utelukket fra alle europacupkamper i fotball resten av sesongen. Det er straff for karatesparket mot en tilskuer i Portugal nylig.

Marseille-spilleren reagerte voldsomt da eget lags tilhengere hetset ham under oppvarmingen foran europaligakampen mot Vitória Guimarães.

Han oppfordret først hetserne til å komme ned fra tribunen. Der oppsto en hissig krangel mellom flere tilskuere og spillere, og plutselig sparket Evra en av tilskuerne i hodet.

Evra fikk rødt kort av kampens dommer selv om han skulle være reserve og kampen ennå ikke hadde startet.

UEFAs disiplinærkomité har nå behandlet hendelsene før og under kampen, og Evra er fram til 30. juni 2018 utestengt fra alle kamper i UEFAs klubbturneringer. Han bøtelegges også med 10.000 euro (95.000 kroner).

Marseille må betale 25.000 euro i bot for tilhengernes oppførsel og betale Vitória for skader tilhengerne gjorde på stadion.

Den portugisiske klubben bøtelegges også, med 5000 euro.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball